Iohannis, după declaraţiile lui Dodon de la Moscova: Reafirm sprijinul ferm al României pentru viitorul european al Moldovei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţiile lui Igor Dodon de la Moscova au fost auzite şi la Bucureşti. În pofida faptului că Dodon susţine că va anula Acordul de Asociere UE-Republica Moldova şi pledează pentru un parteneriat strategic cu Rusia, preşedintele Klaus Iohannis reafirmă sprijinul României pentru parcursul european al Chişinăului.

„Reiterez aşteptarea României ca noul preşedinte să acţioneze conform atribuţiilor sale constituţionale. O spun în contextul declaraţiilor sale mai recente. Indiferent de acestea, România va continua să sprijine drumul european al Republicii Moldova. Republica Moldova are nevoie de stabilitate, de implicarea responsabilă a tuturor factorilor politici şi instituţionali în continuarea şi consolidarea procesului de reforme. Aceste reforme sunt esenţiale pentru modernizarea statului şi susţinerea parcursului european în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova. În acest scop şi pe această bază, reafirm sprijinul ferm al României pentru viitorul european al Republicii Moldova şi subliniez deschiderea României în acest context cu privire la dezvoltarea parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova şi pentru continuarea proiectelor bilaterale cu Guvernul”, a declarat Iohannis.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite