Ion Ceban: Chişinăul poate deveni un oraş al culturii şi al turismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chişinăul poate deveni un oraş al culturii, istoriei şi turismului, susţine candidatul Partidului Socialiştilor la funcţia de primar general, Ion Ceban. Imediat după preluarea funcţiei de primar, acesta promite că va dispune efectuarea unei ample evaluări a stării monumentelor. Totodată, va iniţia crearea unui nou registru al monumentelor, dar şi planuri concrete de restaurare a fiecărui monument, transmite IPN.

„Este bine cunoscut faptul că o localitate care nu pune accentul pe cultură şi pe istoria sa, o localitate ce-şi ignoră trecutul, nu poate avea nici prezent, nici viitor. Spre regret, până acum cei care au condus Primăria capitalei au demonstrat o atitudine sfidătoare, criminală pe alocuri, faţă de cultura şi istoria bogată a oraşului nostru”, a declarat Ion Ceban într-o conferinţă de presă susţinută în faţa Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”.

Potrivit lui Ceban, în Chişinău situaţia monumentelor istorice este deplorabilă. Ceea ce se întâmplă, de exemplu, la Palatul de Cultură al Sindicatelor, modalitatea prin care a fost cedată această clădire, este de nedescris. Acesta promite că va veni mai târziu cu detalii la acest subiect.

Candidatul PSRM la şefia capitalei mai promite că împreună cu echipa va crea zone turistice, culturale şi de divertisment, va organiza festivaluri tematice şi va promova activ brandul „Chişinău” pe arena regională şi internaţională. De asemenea, socialistul promite asigurarea suportului pentru concursurile internaţionale de cântece şi dans, restaurarea şi reconstrucţia străzilor istorice, dar şi crearea unui Centru municipal pentru meşteşugurile populare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite