ISIS a ocupat peste 70% din teritoriul Siriei. Putin a ordonat ca armata rusă să nimicească tot ce îi stă în cale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin a dat ordin ca militarii ruşi să nimicească orice le stă în cale în Siria FOTO: AP
Vladimir Putin a dat ordin ca militarii ruşi să nimicească orice le stă în cale în Siria FOTO: AP

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a dat ordin, vineri, la o întrevedere cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, ca forţele armate ruse din Siria să acţioneze mai dur şi orice ţintă care reprezintă un pericol pentru militarii ruşi să fie nimicită.

Potrivit presei ruse, Vladimir Putin a desfăşurat vineri, 11 decembrie, o şedinţă cu reprezentanţii Ministerului Apărării pentru a discuta despre situaţia forţelor armate care luptă în Siria. „Vă chem să acţionaţi mult mai dur. Orice ţintă care reprezintă o ameninţare la adresa forţelor armate ruse trebuie să fie nimicită imediat”, a declarat liderul de la Kremlin.

În acelaşi timp, Putin i-a avertizat pe cei care vor organiza provocări militarilor ruşi că deja au fost întreprinse măsuri suplimentare pentru securitatea acestora şi a bazelor militare aeriene.

La rândul său, Serghei Şoigu i-a raportat lui Putin despre faptul că numărul teroriştilor din Siria şi Irak este de circa 60 de mii, iar suprafaţa teritoriilor controlate de ISIS a crescut. „ISIS a cucerit peste 70% din suprafaţa Siriei şi majoritatea regiunilor din Irak”, a precizat Şoigu.

Autorităţile de la Moscova au mai anunţat că oferă suport şi arme atât forţelor guvernamentale, cât şi „armatei siriene libere” care luptă împotriva ISIS.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite