Iurie Leancă vrea mai multe poduri pe Prut: Nu am reuşit să reconstruim niciun pod distrus de Armata Sovietică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Vicepremierul pentru Integrare Europeană de la Chişinău, Iurie Leancă, a vorbit vineri, 23 februarie, despre rezultatele vizitei sale oficiale la Bucureşti. Oficialul moldovean a declarat că a discutat la întrevederile cu demnitarii români inclusiv posibilitatea de a construi mai multe poduri pe râul Prut.

„Când vorbim de interconectare vorbim şi despre poduri. Am remarcat împreună că în perioada interbelică au existat, unii zic 22 de poduri pe Prut, alţii zic 26, acum e datoria istoricilor să enumere exact câte poduri au fost. Cert e că acum avem doar opt poduri şi e o mare problemă faptul că până astăzi, având deja 26 de ani de independenţă, noi nu am reuşit să reconstruim măcar un pod din cele distruse în mare parte de Armata Sovietică, din câte cunosc eu”, a specificat Iurie Leancă într-o conferinţă de presă. 

Vicepremierul a subliniat că „priorităţile în acest sens sunt foarte clar - la Ungheni, în sudul Republicii Moldova”. 

„Sper că în cadrul vizitei de săptămâna viitoare a prim-ministrului român, doamna Dăncilă, la Chişinău, să continuăm discuţiile inclusiv pe acest subiect şi de la discuţii să trecem în curând la acţiuni de construcţie”, a mai precizat Leancă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite