Johannes Hahn: Suportul bugetar pentru Republica Moldova va fi alocat până la sfârşitul acestui an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suportul bugetar din partea UE pentru realizarea a patru programe evaluate va fi alocat Republicii Moldova până la sfârşitul anului curent. Despre acest lucru a anunţat joi, 23 noiembrie, la Bruxelles, comisarul european pentru Politica de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, în timpul întrevederii cu prim-ministrul Pavel Filip.

Oficialii au discutat, de asemenea, despre implementarea Acordului de Asociere RM-UE şi direcţiile prioritare ale parteneriatului în perioada următoare. 

Premierul a apreciat dialogul constat dintre autorităţile Republicii Moldova şi cele ale Uniunii Europene, remarcând că în ultimele două luni au fost organizate mai multe reuniuni bilaterale. Pavel Filip a specificat că Guvernul este determinat să continue implementarea angajamentelor asumate în faţa partenerilor europeni.

De asemenea, Pavel Filip a spus că, drept urmare a rezultatelor pozitive constate de misiunea de evaluare a Fondului Monetar Internaţional, s-a ajuns la un Acord la nivel de personal, care confirmă implementarea cu succes a reformelor asumate.

La rândul său, comisarul european a felicitat Republica Moldova pentru semnarea Acordului privind asistenţa macrofinanciară din partea UE şi a încurajat autorităţile să continue implementarea reformelor, subliniind că UE va susţine acţiunile orientate spre dezvoltarea democraţiei şi a statului de drept.

Un alt subiect abordat de oficiali vizează dinamica procesului de reglementare a conflictului transnistrean. În acest sens, a fost menţionată deschiderea podului care leagă localităţile Gura Bîcului şi Bîcioc. Comisarul Johannes Hahn a salutat progresele înregistrate în procesul de reglementare a conflictului transnistrean şi de consolidare a încrederii între ambele maluri ale Nistrului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite