Krasnoselskii: Am mers la Londra la invitaţia Ministerului de Externe al Marii Britanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO president.gospmr.ru
FOTO president.gospmr.ru

Vizita la Londra a preşedintelui nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, trezeşte noi semne de întrebare. După ce Ambasada Marii Britanii la Chişinău a respins informaţia lansată de „Preşedinţia” din stânga Nistrului că liderul transnitrean ar fi fost într-o vizită oficială la Londra, Krasnoselskii susţine că vizita a fost efectuată inclusiv la invitaţia Ministerului de Externe al Marii Britanii.

„La Londra noi am mers la invitaţia Uniunii Oxford. A existat şi o invitaţie din partea Ministerului de Externe al Marii Britanii. Ne-am pregătit mult, au fost deschise vize. Dacă eu aş fi fost în căutare, Ambasada Marii Britanii nu era să-mi deschidă viză”, a declarat Krasnoselskii jurnaliştilor în cadrul unei conferinţe de presă la întoarcerea din Londra.

De asemenea, el a subliniat că delegaţia din Transnistria a vizitat şi Ministerul de Externe de la Londra, unde a avut o întrevedere cu Directorul suplimentar pentru Europa de Est şi Asia Centrală, Nicola Pollitt, fapt confirmat şi de Ambasada Marii Britanii la Chişinău 

„Doamna Pollitt a încurajat vizitatorii să se angajeze într-un dialog constructiv cu Chişinău şi să se concentreze asupra beneficiilor concrete pe care progresul in Grupurile de lucru le-ar putea aduce cetăţenilor de pe ambele maluri”, se arăta în comunicatul Ambasadei (vezi comunicatul integral).

Krasnoselskii a comentat inclusiv declaraţia MAE al Marii Britanii, conform căruia vizita sa la Londra a fost privată: „Noi am primit o invitaţie şi am acceptat-o. Pentru mine e important să obţin o platformă şi să vociferez informaţia. Întrevederea nu a avut loc undeva într-o cafenea. Haide-ţi să o numit o întrevedere privată la Ministerul de Externe al Marii Britanii, dacă cuiva de la asta îi va sta mai bine”, a afirmat acesta.

Potrivit lui Vadim Krasnoselskii, reacţia negativă a Chişinăului (cel mai probabil referindu-se la afirmaţiile lui Andrian Candu) în legătură cu vizita sa la Londra, este cauzată de faptul că autorităţile moldovene şi-ar dori ca regiunea transnistrenă să fie izolată informaţional.

„Colegii din Moldova sunt deranjaţi că pe noi au început să ne asculte. Eu am întrevederi cu diplomaţi străini şi pot să le demonstrez sistemic că noi avem dreptate. Suntem auziţi. Pot desigur să nu fie de acord, dar înţeleg cp dreptatea e de partea noastră. Pe noi vor să ne izoleze informaţional şi să nu permită adevărului să iasă din frontierele Transnistriei. Noi însă depăşim această blocadă, iar vizita la Uniunea Oxford este o dovadă”, a menţionat liderul de la Tiraspol.

Amintim că, potrivit unui comunicat de presă al „Preşedinţiei” de la Tiraspol, preşedintele nerecunoscut al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselskii, a efectuat vineri, 16 iunie, o vizită de lucru în Marea Britanie, la Ministerul Afacerilor Externe de la Londra. Delegaţia condusă de Krasnoselskii a avut o întrevedere cu directorul pe relaţii cu Europa de Est şi Asia Centrală, Nicola Pollit.

„În cadrul discuţiilor au fost abordate mai multe probleme legate de relaţiile bilaterale dintre Transnistria şi Marea Britanie. În aceast context, a avut loc un schimb de opinii vizavi de realizarea pe teritoriul Transnistriei a unor proiecte socio-umanitare, inclusiv implementate pe linia Ambasadei Marii Britanii”, se arată în acelaşi comunicat.

  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite