Liberalii au părăsit sala de şedinţe a Parlamentului. Ghimpu: Nu venim până nu se produce unirea cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Fracţiunea Partidului Liberal a părăsit sala de şedinţe a plenului Parlamentului joi, 22 martie, în semn de protest că acestora li s-a refuzat să li se ofere sala Legislativului pentru ziua de 27 martie, în vederea organizării unei şedinţe festive dedicate celor 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

După ce anterior propunerea liberalilor de a organiza o şedinţa festivă a Parlamentului în contextul celor 100 de ani de la Marea Unire a fost respinsă, astăzi fracţiunea PL a venit cu propunerea ca cel puţin să li se dea lor sala pentru ziua de 27 martie.

„PL solicită să oferiţi sala aceasta fracţiunii PL, să organizăm noi o şedinţă dedicată 100 de ani de la unirea Bsarabiei cu România. Eu cred că e corect, noi avem programul nostru, voi aveţi programul dumneavoastră. Sala aparţine tuturor deputaţilor şi noi vom organiza această şedinţă cu invitaţii noştri unde vom aniversa 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România”, a declarat Mihai Ghimpu.

În replică, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, i-a anunţat pe liberali că organizarea unor şedinţe speciale presupune respectarea procedurilor prevăzute de Regulamentul Parlamentului, cărora liberalii nu s-ar fi conformat. 

„Ce ţine de folosirea sălii plenului pentru tot felul de evenimente, există un regulament şi subiectul nu ţine de plenul Parlamentului, dar ţine de Biroul Permanent. De aceea, această solicitare nu poate fi supusă votului”, a explicat şeful Legislativului.

Ghimpu l-a acuzat pe Candu că acesta ar fi încălcat şi sfidat Regulamentul Parlamentului, după care liberalii au anunţat că părăsesc şedinţa şi că nu se vor întoarce până nu se produce unirea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite