Liberalii refuză să participe la dezbaterile electorale: „Acest referendum este ilegal”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pl.md
FOTO pl.md

Partidul Liberal anunţă că nu va participa în dezbaterile electorale pentru referendumul de demitere a primarului suspendat al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, din 19 noiembrie. Potrivit conducerii PL, referendumul este unul ilegal.

„Acest referendum este ilegal, organizat cu grave încălcări ale Constituţiei Republicii Moldova, ale Codului Electoral şi ale Cartei Europene a Autonomiei locale, fapt confirmat şi prin Rezoluţia adoptată la 19 octombrie 2017, de către Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei”, se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii.

Liberalii cobnsideră că participarea lor la dezbateri electorale, „alături de uzurpatorii şi iniţiatorii acestui plebiscit, ar duce în mod implicit la recunoaşterea acestui referendum ilegal, inclusiv am legaliza moftul socialiştilor, prin care se vor cheltui 9 milioane de lei din buzunarul locuitorului municipiului Chişinău”. 

„Îndemnăm alegătorii din municipiul Chişinău să nu participe pe 19 noiembrie, la această farsă organizată de socialişti, numită referendum. Să fim de partea lui Dorin Chirtoacă, primarul general al municipiului Chişinău, ales de cetăţeni de trei ori consecutiv”, se menţionează în docment.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite