Maia Sandu: Moldova nu-şi mai doreşte revenirea la URSS, oricât de mult ar visa Putin şi Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lidera PAS, Maia Sandu, a criticat decizia lui Igor Dodon de a negocia cu Uniunea Economică Euroasiatică oferirea unui statut de observator Republicii Moldova în cadrul organizaţiei. În opinia ei, aderarea Republicii Moldova în calitate de observator la Uniunea Euroasiatică „nu este decât un cal de bătaie electoral pentru PSRM în viitoarele alegeri parlamentare”.

„Dodon exploatează în continuare clivajul etnico-lingvistic şi nostalgiile oamenilor pentru trecut, dar fără succes, căci Uniunea Euroasiatică este un proiect eşuat din punct de vedere economic”, a scris Maia Sandu pe pagina ei de Facebook. 

Preşedinta PAS consideră că „această Uniune este bântuită de război comercial între membrii săi, care ar părăsi această structură dacă ar avea o alternativă şi dacă ar putea înfrunta mânia Kremlinului. Ucraina a făcut alegerea corectă în favoarea Uniunii Europene, lucru pentru care Rusia i-a declarat război”. 

„Armenia a fost şantajată să rămână alături de Rusia, altfel risca să revină la conflictul cu Azerbaijanul înarmat generos de Kremlin. Uniunea Euroasiatică este o structură căreia îi sunt străine libertăţile democratice şi statul de drept, iar Republica Moldova nu-şi mai doreşte revenirea la URSS, oricât de mult ar visa Putin şi clovnul său de curte Dodon”, a accentuat Sandu.

Potrivit ei, „nu e un secret că Dodon este ghidat de interesul personal şi de partid, pentru că interesul naţional al Republicii Moldova este asigurat doar de integrarea în Uniunea Europeană. UE nu a declarat embargou produselor din Moldova, nu alimentează separatismul din Transnistria, nu ne şantajează cu livrarea produselor energetice la un preţ mai mare decât cel de piaţă”. 

Lidera PAS a mai adăugat că formaţiunea sa „condamnă acest demers al preşedintelui Dodon ca fiind unul populist şi îndreptat împotriva voinţei majorităţii cetăţenilor”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite