Maia Sandu: Referendumul a fost un vot de blam pe care locuitorii Chişinăului l-au dat regimului Plahotniuc-Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PAS, Maia Sandu, consideră că referendumul de duminică, 19 noiembrie, de revocare din funcţie primarului de Chişinău a fost un vot de blam pe care locuitorii Capitalei l-au dat „regimului oligarhic Plahotniuc-Dodon”.

„După ce justiţia subordonată PD-ului a permis acest scrutin de târguială, PSRM a arătat întregii lumi că este un partid izolat, cu care nimeni nu doreşte să conlucreze, în afara PD-ului, singurul lor partener de nădejde”. a declarat Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ei, eşecul referendumului arată că oamenii s-au săturat de minciuni, de falsuri şi de jocuri murdare. 

„Avem primul semnal că până şi alegătorii acestor două partide încep să înţeleagă cât de nocivă este această clasă politică. Alegerile parlamentare ne dau şansa să ne debarasăm de ea”, a subliniat liderul PAS.

Ea a mai adpugat că Chişinăul are nevoie de un primar competent, pe care locuitorii Capitalei îl merită şi îl aşteaptă de mult timp: „Odată cu schimbarea puterii, cu plecarea legiuitorilor corupţi, vom face ordine în Capitală, prin schimbarea deplină a CMC-ului şi a primarului”.

Referendumul pentru revocarea primarului din Chişinău, Dorin Chirtoacă, a eşuat din cauza prezenţei scăzute la vot, de 17,5% (107.500). Pentru ca referendumul să fie validat, la urne ar fi trebuit să se prezinte cel puţin 33% din cele peste 640.000 de persoane cu drept de vot.

Doar 93.720 de chişinăuieni au votat pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcţie, din necesarul de 163.570 de voturi, adică mai mult decât numărul celor care l-au votat în alegeri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite