Mihai Ghimpu, la Consiliul Europei: Vlad Plahotniuc foloseşte Procuratura pentru a intimida oponenţii politici VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO captură video
FOTO captură video

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, l-a criticat miercuri, 11 octombrie, de la tribuna Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, pe liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Liberalul l-a învinuit pe acesta că ar controla justiţia din Republica Moldova, folosind Procuratura Generală împotriva oponenţilor politici.

„Chiar la moment, Procuratura e folosită de Vlad Plahotniuc, preşeditnele PD, pentru a intimida oponenţii politici, inclusiv deputaţi şi aleşi locali. Cel mai recent caz este arestarea preşedintelui raionului Dubăsari, doar pentru că nu a acceptat să adere la PD”, a declarat Mihai Ghimpu

Liderul PL a menţionat că „de la 19 deputaţi, aleşi în 2014, astăzi PD are 41 de deputaţi şi ţine sub control peste 55 de deputaţi, patru fiind transfugi de la PL”. 

„De la 300 de primari, aleşi în 2015, astăzi au peste 600 de primari”, a punctat liberalul.

Ghimpu nu a uitat nici de reţinerile ce au avut loc în rândurile liberalilor, subliniind că liderii PL au fost reţinuţi fără probe.

„Au fost arestaţi fără probe doi lideri ai PL, ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc, şi primarul General al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, din cauză că PL a refuzat să susţină unele proiecte de legi suspicioase, inclusiv votul uninominal”, a afirmat Ghimpu.

De asemenea, el a specificat că lui Dorin Chirtoacă i s-au intentat două dosare penale, în lipsa totală a probelor, „doar în baza unor declaraţii false a unor subalterni, date după ce au fost arestaţi”. 

„Dorin Chirtoacă se află în arest la domiciliu de mai bine de patru luni, fiind şi ilgeal suspendat din funcţie. Mai mult ca atât, la câteva zile după arestare, procurorul de caz în mod abuziv a înlăturat avocaţii, iar plângerea primarului general nu a fost examinată de instanţa de judecată până la moment. În schimb, procurorul a fost decorat”, a notat liderul PL.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite