Mihai Ghimpu: Faptul că lumea nu a ieşit la vot, demonstrează că ea crede că Dorin Chirtoacă nu este corupt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pl.md
FOTO pl.md

Liderul PL, Mihai Ghimpu, afirmă că rezultatul referendumului de duminică, 19 noiembrie, din Chişinău, demonstrează că cetăţenii consideră că primarul Dorin Chirtoacă nu este corupt şi că situaţia din Capitală se schimbă spre bine.

„Lumea nu crede în aşa-zisa luptă împotriva corupţiei declarată de Vlad Plahotniuc şi a considerat că aceste dosare sunt politice. Astăzi lumea a dat răspuns la a doua chestiune, aruncată în societate ce ţine de învinuirea domnului primar general. Dacă lumea credea în minciuna lor, astăzi am fi avut voturi pentru revocare. Faptul că astăzi lumea nu a ieşit la vot, demonstrează că lumea crede că Dorin Chirtoacă nu a fost, nu este corupt şi este om cinstiti şi corect”, a subliniat preşedintele PL în cadrul unui brifieng de presă.

Potrivit liberalului, oamenii „i-au dat dreptate lui Dorin Chirtoacă, pentru că au văzut că într-adevăr s-au făcut schimbări în Chişinău. Chişinăul are altă faţă, Chişinăul s-a mişcat, Chişinăul se dezvoltă. Dincontra, din cauza lor (socialiştilor) Chişinăul a făcut mai puţini paşi şi mai puţine probleme au fost rezolvate”.

Referendumul pentru revocarea primarului din Chişinău, Dorin Chirtoacă, a eşuat din cauza prezenţei scăzute la vot, de 17,5% (107.500). Pentru ca referendumul să fie validat, la urne ar fi trebuit să se prezinte cel puţin 33% din cele peste 640.000 de persoane cu drept de vot.

Doar 93.720 de chişinăuieni au votat pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcţie, din necesarul de 163.570 de voturi, adică mai mult decât numărul celor care l-au votat în alegeri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite