Moscova va expulza diplomaţi moldoveni, după ce Chişinăul a declarat cinci diplomaţi ruşi persona non grata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moscova a decis să răspundă cu aceeaşi monedă Chişinăului, după ce MAE al Republicii Moldova a declarat cinci diplomaţi ruşi persona non grata. Membrul Comitetului pentru relaţii externe al Consiliului Federaţiei Ruse, senatorul Igor Morozov, a calificat gestul autorităţilor moldovene ca fiind un pas antirus.

„În această situaţie nu putem să nu reacţionăm. Vor fi luate măsuri simetrice, va urma expulzarea diplomaţilor moldoveni”, a declarat Morozov pentru Ria Novosti.

Potrivit lui, în spatele expulzării diplomaţilor ruşi „stau forţe antiruse, care se află sub influenţa forţelor eurointegraţioniste şi sunt sub conducerea NATO şi altor servicii speciale”.

„Scopul lor este să nu permită apropierea Moldovei de Rusia, apropiere ce s-a început odată ce Igor Dodon a fost ales preşedinte. Expulzarea diplomaţilor noştri este un răspuns la recenta vizită a lui Dodon la Moscova şi întrevederile lui la nivel înalt”, a adăugat senatorul rus.

Cinci diplomaţi ruşi au fost declaraţi luni, 29 mai, „persona non grata” de către autorităţile de la Chişinău. Autorităţile moldovene nu au dat mai multe informaţii cu privire la motivele care au dus la declararea celor cinci diplomaţi „persona non grata” în Republica Moldova.

Igor Dodon a reacţionat extrem de dur după declararea a cinci diplomaţi ruşi „persona non grata” de către autorităţile moldovene, susţinând că este vorba de un gest „revoltător” şi despre o comandă venită din partea ţărilor occidentale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite