Noul ambasador al UE a prezentat şefului statului scrisorile de acreditare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Noul ambasador al Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko, a prezentat miercuri, 13 septembrie, scrisorile de acreditare preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei întrevederi, transmite IPN.

Igor Dodon i-a urat noului ambasador succes în activitatea pe care o începe în ţara noastră, exprimându-şi încrederea că relaţiile de cooperare în vederea realizării mai multor proiecte de interes comun în diverse domenii, va continua.

Preşedintele a comunicat ambasadorului că, spre regret, moştenirea este foarte grea după opt ani de integrare europeană „sub guvernările care s-au perindat şi au speculat subiectul standardelor şi calităţii vieţii UE, aici la Chişinău”.

„Domnul Peter Michalko cunoaşte îndeaproape situaţia din ţara noastră, deoarece a activat în Republica Moldova în diverse funcţii şi în diferite perioade, din anii 90 pînă în prezent. Astfel, consider ca Ambasadorul Peter Michalko nu poate fi surprins şi dus în eroare cu fluturarea drapelului UE pe instituţii sau automobile, dar nici cu intenţii deşarte de a introduce în Constituţie obiectivul integrării europene”, a menţionat Dodon.

De asemenea, preşedintele ţării a declarat că Uniunea Europeană este vecinul nostru şi unul din cei mai importanţi parteneri, exprimîndu-şi speranţa că dinamica relaţiilor va fi în creştere.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite