Parlamentul a revotat opt proiecte trimise la reexaminare de către Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Opt proiecte de legi trimise de către şeful statului spre reexaminare Parlamentului au fost votate repetat de către deputaţi, joi, 21 septembrie, cu menţinerea poziţiei anterioare. Din sală au lipsit însă parlamentarii din trei fracţiuni.

 Comuniştii au anunţat de ieri că nu vor participa la şedinţă, liberal-democraţii au părăsit plenul Parlamentului chiar la început de şedinţă, iar socialiştii după ce au fost examinare primele două chestiuni, constatând faptul că poziţia preşedinţiei pe marginea acestora nu este luată în seamă, transmite IPN.

Majoritatea parlamentară, cu 55 de voturi, a promovat repetat proiectul Legii cu privire la energetică, care oferă independenţă financiară Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică. Parlamentul a insistat şi pe legea prin care se modifică rolul şi statutul Academiei de Ştiinţe a Moldovei, iar atribuţiile de cercetare şi inovare sunt transferate unor componente ale puterii executive. Un alt proiect votat repetat vizează modificarea şi completarea unor articole din Codul Muncii, care reglementează unele raporturi de muncă.

Vot repetat, cu menţinerea poziţiei anterioare, au primit şi legile care se referă la tichetele de masă, la distincţiile de stat, la combaterea terorismului. Încă un proiect de lege pentru care deputaţii şi-au dat repetat votul aduce modificări în Legea cu privire la Guvern, Legea privind organizarea administrativ-teritorială, Legea drumurilor şi  Codul fiscal.

Preşedintele Republicii Moldova este obligat să promulge legile votate repetat de către Parlament.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite