Partidul Societăţii Progresiste nu susţine niciun candidat la funcţia de primar de Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Societăţii Progresiste a luat decizia de a nu susţine niciun candidat la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, după ce reprezentantul formaţiunii, Andrei Munteanu, preşedinte interimar al partidului, nu a fost înregistrat în cursa electorală pentru alegerile din 20 mai.

Conducerea partidului susţine că acest scrutin nu este altceva decât un joc, niciunul dintre candidaţi nu are un program bine definit. De aceea, formaţiunea îşi îndeamnă membrii şi susţinătorii să nu iasă la vot.

Miercuri, 16 mai, la o conferinţă de presă la IPN, Andrei Munteanu a spus că nu a fost înregistrat în cursa electorală după un demers al ex-preşedintelui partidului, exclus din formaţiune în februarie anul curent din cauza ilegalităţilor comise.  

Astfel, organul electoral şi-a depăşit atribuţiile, oferind interpretări eronate unor chestiuni interne ale partidului.

Andrei Munteanu spune că în campania electorală a vrut să atenţioneze publicul asupra problemelor majore din municipiu. Analizând ofertele electorale, a remarcat că niciunul dintre concurenţi nu are o viziune maturizată asupra formării bugetului municipal. 

„Noi am vrut să atenţionăm, să scoatem în evidenţă, că slăbiciunea municipiului Chişinău este cauzată de lipsa unei politici economice calificate, de lipsa specialiştilor în economie”, a menţionat Andrei Munteanu.

Partidul Societăţii Progresiste a atacat la Curtea de Apel decizia Consiliului Electoral al Circumscripţiei Electorale Chişinău din 25 aprilie, prin care Andrei Munteanu nu a fost înregistrat în cursa electorală pentru alegerile din 20 mai.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite