Pavel Filip va efectua o vizită de lucru în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Prim-ministrul Pavel Filip a avut vineri, 17 martie, o întrevedere cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, în contextul vizitei sale de lucru în România, care va avea loc pe 23 martie, la Piatra Neamţ, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Pavel Filip a menţionat în cadrul discuţiilor cu diplomatul român relaţiile bilaterale foarte bune dintre Republica Moldova şi România şi sprijinul constant oferit de statul vecin. 

„România ne-a dat o mână de ajutor exact în momentul în care Republica Moldova avea cea mai mare nevoie. Datorită asistenţei financiare şi a utilizării eficiente a acesteia, am reuşit să deblocăm finanţările externe şi să depăşim criza în care s-a pomenit ţara noastră în anul 2015”, a spus Pavel Filip.

Totodată, prim-ministrul l-a informat pe diplomatul român despre agenda de reforme a Guvernului şi domeniile de conlucrare dintre cele două ţări în acest sens. Pavel Filip a subliniat că la Chişinău există toată deschiderea şi determinarea pentru a acţiona astfel ca parcursul european al ţării să devină ireversibil.

Ambasadorul României la Chişinău a reconfirmat disponibilitatea României de a susţine parcursul european al Republicii Moldova. 

„Moldova este o prioritate strategică în politica externă a României şi suntem gata să vă ajutăm în atingerea obiectivului de integrare europeană a ţării”, a specificat Daniel Ioniţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite