Pavel Filip: Inaugurarea Oficiului de legătură NATO la Chişinău va aduce un nou suflu activităţilor pe linie bilaterală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere joi, 23 noiembrie, la Bruxelles, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Prim-ministrul a reiterat interesul Republicii Moldova de a consolida în continuare dialogul politic şi cooperarea la nivel practic cu Alianţa Nord Atlantică în spiritul programului parteneriatului pentru pace şi în baza principiului neutralităţii constituţioanale a Republicii Moldova.

„Am exprimat convingerea că inaugurarea Oficiului de legătură NATO, la începutul lunii decembrie a anului curent, va aduce un nou suflu activităţilor pe linie bilaterală şi va contribui la valorificarea plenară a potenţialului de cooperare cu Alianţa, inclusiv în lansarea noilor proiecte cu suportul NATO, cum ar fi combatarea ameninţărilor cibernetice, sporirea rezelinţei şi pregătirii pentru situaţii de urgenţă civile şi altele”, a declarat Pavel Filip.

De asemenea, oficialul moldovean a adus mulţumiri Alianţei pentru asistenţa acordată Republicii Moldova „în cadrul iniţiativelor de consolidare a capacităţilor de apărare şi platformei de interoperabilitate, precum şi pentru sisţinerea şi expertiza substanţială oferită instituţiilor din Republica Moldova”.

Jens Stoltenberg a menţionat că la evenimentul de deschidere a Biroului NATO la Chişinău, din decembrie, va participa secretarul general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller.

„Acest birou va avea doar angajaţi civili şi va ajuta la susţinerea dialogului cooperării între NATO şi Republica Moldova. Acest Birou de legătură arată valoarea pe care NATO şi Moldova o ataşează la parteneriatul comun. Salutăm reformele pe care le-aţi făcut până acum şi încurajăm să continuaţi reformele democratice, combaterea corupţiei, consolidarea sistemului justiţiei şi să vă asiguraţi că ţara dumneavoastră poate să atragă investiţii”, a subliniat Stoltenberg.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite