Pavel Filip: Parcursul european rămâne opţiunea Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Declaraţiile privind anularea sau renegocierea Acordului de Asociere semnat cu UE nu vor avea niciun impact, pentru că opţiunea Republicii Moldova rămâne integrarea europeană. Despre aceasta a vorbit, miercuri, 18 ianuarie, premierul Pavel Filip, în deschiderea şedinţei Guvernului, transmite IPN.

La începutul anului trecut, aveam mai multe restanţe în implementarea Acordului de Asociere. E bine că am reuşit să le lichidăm. Totodată, a fost aprobat un nou Plan de acţiuni privind implementarea Acordului de Asociere, pe trei ani”, a subliniat Pavel Filip.

Potrivit premierului, Acordul de Asociere este în favoarea tuturor cetăţenilor Moldovei. Uniunea Europeană a acordat Moldovei regim liberalizat de vize în 28 de ţări, iar volumul asistenţei oferite se cifrează la 746 milioane euro. Recent, UE a acordat ţării o asistenţă de 100 milioane de euro, dintre care 40% grant.

Premierul a spus că este important să avem relaţii bune de colaborare şi cu Federaţia Rusă şi, în acest sens, dialogul trebuie continuat.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite