PDM cere Guvernului să ia măsuri faţă de abuzurile comise de inspectorii de patrulare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Partidului Democrat din Moldova cere responsabililor din Guvern să ia măsuri în privinţa abuzurilor comise de poliţiştii de patrulare, astfel încât aceştia să nu mai poată opri şoferii în trafic decât atunci când se încalcă legea. Solicitarea vine după multiplele plângeri parvenite din partea cetăţenilor, a anunţat preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, după tradiţionala şedinţă săptămânală de la sediul partidului, transmite IPN.

Vlad Plahotniuc a declarat că a cerut cu ceva timp în urmă colegilor din Guvern să vină cu o analiză a situaţiei şi a aflat că, în cadrul procesului de reformă, sute de poliţişti a căror atribuţie era să patruleze şi să asigure ordinea publică s-au recalificat în agenţi de poliţie rutieră. Astfel, în loc de 300 de agenţi de poliţie rutieră, astăzi sunt peste o mie şi toţi nu fac altceva decât să oprească maşini, de multe ori fără motiv, iar aşa-zisele controale de rutină devin generatoare de corupţie şi hărţuire a şoferilor.

Un alt subiect discutat la şedinţa PDM a fost reforma sistemului de învăţământ, propunându-se instituirea unui moratoriu la închiderea şcolilor. „Nicio şcoală nu mai trebuie închisă până evaluăm minuţios experienţa precedentă a optimizărilor în fiecare caz aparte şi identificăm soluţii care nu ar afecta interesele cetăţenilor şi ale comunităţilor”, a spus preşedintele PDM, subliniind că orice reformă trebuie să aibă o faţă umană şi să pornească de la necesităţile oamenilor şi realităţile sociale.

La şedinţa PDM s-a discutat şi despre posibilitatea identificării surselor necesare de către Guvern pentru a majora salariile cadrelor didactice, scutirea acestora de taxele pe care le achită pentru cursurile de formare continuă, dar şi revizuirea programei şcolare, a mai spus Vlad Plahotniuc. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite