PDM: Vlad Plahotniuc nu este cercetat penal în România. Este un fals

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pdm.md
FOTO pdm.md

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vitalie Gămurari, afirmă că apariţia în presa de la Chişinău a unor documente ce spun că Vlad Plahotniuc este vizat într-un dosar penal reprezintă un fals.

„De la bun început vreau să spun că este un fals grosolan. Domnul Plahotniuc nu este cercetat penal în România. Documentul prezentat reprezintă o ordonanţă mai veche, care, conform procedurii penale, este intentată în rezultatul unor fapte. Sunt două momente diferite. Deci, nu este pe numele domnului Plahotniuc, este pe fapte, aşa cum prevede legislaţia României, că în orice situaţie, când cineva depune o plângere de acest gen, organele de resort sunt obligate să pornească urmărirea penală”, a declarat Vitalie Gămurari.

Purtătorul de cuvânt al PDM spune că oricare cetăţean dacă ar depus o asemenea plângere la Procuratură s-ar fi intentat un dosar penal.

„Unele instituţii de presă manipulează şi prezintă aceste lucruri ca ceva ieşit din comun, prezentând un document de înregistrare din aprilie, uitând să spună că aceasta e o procedură legală care se aplică denunţătorilor”, a subliniat Gămurari.

El a mai adăugat că Vlad Plahotniuc a făcut anterior mai multe demersuri către organele de anchetă din România prin care a solicitat să i se dea un răspuns clar dacă este vizat în vreo cauză penală pe teritoriul României.

„Răspunsul este foarte clar că nu este vizat în niciun dosar de pe teritoriul României, dacă ar fi vizat i-ar fi fost comunicat”, a precizat reprezentantul PDM.

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, este cercetat penal în România. Cel puţin aşa arată o ordonanţă a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizxată şi Terorism (DIICOT) de la Bucureşti, care a intrat în posesia jurnaliştilor moldoveni. Potrivit documentului, dosarul penal pe numele democratului a fost deschis pentru constituirea unui grup infracţional, şantaj, înşelăciune şi spălare de bani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite