Peste 600 de moldoveni au renunţat la cetăţenie în timpul mandatului lui Igor Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Peste 600 de moldoveni au renunţat la cetăţenia Republicii Moldova pe durata mandatului preşedintelui Igor Dodon. Majoritatea dintre aceşti cetăţeni sunt stabiliţi cu traiul în Germania şi Federaţia Rusă.

Potrivit ZdG, care face referire la date din decretele prezidenţiale respective, peste 600 de cetăţeni au primit aprobarea de a renunţa la cetăţenia moldovenească, printre acestea sunt şi 139 de copii.

Din decembrie 2016, Preşedinţia a emis patru decrete semnate de Igor Dodon, prin care au renunţat la cetăţenia Moldovei tocmai 612 de persoane.

Persoanele cărora le-a fost aprobată renunţarea la cetăţenia moldovenească au deja domiciliu în alte state şi cetăţenia acestora. Majoritatea dintre aceştia sunt stabiliţi în state ale Uniunii Europene, principalele destinaţii UE fiind Germania, Austria, Olanda dar şi Letonia, Lituania, Elveţia, România sau Slovenia. 

O mare parte dintre persoanele enumerate în aceste decrete sunt stabilite în Federaţia Rusă, dar şi în Ucraina sau chiar Belarus. Anual, Preşedinţia emite cel puţin şase decrete cu circa 200 de persoane care renunţă la cetăţenia moldovenească, mai notează sursa citată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite