Singura soluţie de a scăpa de politica imperialistă a Rusiei este Unirea cu România. Declaraţia PL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pl.md
FOTO pl.md

Conducerea Partidului Liberal a emis un comentariu pe subiectul Declaraţiei Dumei de Stat de la Moscova cu privire la „tendinţele negative ale evoluţiei situaţiei din Transnistria în legătură cu acţiunile Guvernului Republicii Moldova şi ale autorităţilor Ucrainei”. Formaţiunea condusă de Mihai Ghimpu susţine că „singura soluţie de a scăpa de politica imperialistă a Rusiei este Unirea cu România”.

Partidul Liberal consideră că declaraţia Dumei de Stat a Federaţiei Ruse reprezintă un amestec direct în treburile interne ale Republicii Moldova şi demonstrează, încă o dată, politica sa imperialistă faţă de statele suverane, precum Republica Moldova, Ucraina, etc., bazată pe manipulare, şantaj şi ameninţări. 

„Teritoriul din stânga Nistrului (Transnistria) este ocupat anume de Federaţia Rusă, fapt confirmat prin Acordul de Pace semnat la Kremlin de Boris Elţin şi Mircea Snegur în 1992 şi hotărârea CEDO în privinţa „grupului Ilaşcu“. 
De aceea, Federaţia Rusă, decât să ne dea sfaturi, ar fi mai bine să-şi retragă armata de pe teritoriul transnistrian, angajament asumat în faţa Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi a summit-ului OSCE de la Istanbul din 1999”, se arată în comunicatul de presă al liberalilor.

Potrivit lor, Federaţia Rusă nu poate fi mediator în formatul 5+2, pentru că teritoriul din stânga Nistrului a fost ocupat anume de ea, iar primul indicator în soluţionarea conflictului transnistrian, este nu doar retragerea armatei ruse, dar şi retragerea forţelor „pacificatoare” şi acceptarea forţelor multinaţionale. 

„În aceeaşi ordine de idei, Partidul Liberal consideră că singura soluţie de a scăpa de politica imperialistă a Federaţiei Ruse este Unirea cu România, fiindcă România este ţară membră a Uniunii Europene şi NATO. Doar unindu-ne cu Ţara Mamă, vom scăpa de politica şi agresiunea rusă, şi putem oferi cetăţenilor, indiferent de naţionalitate: Pace, Libertate şi Bunăstare”, afirmă liberalii. 

Duma de Stat de la Moscova a adoptat în unanimitate vineri, 7 iulie, cu votul a 386 de deputaţi prezenţi la şedinţa în plen, o declaraţie cu privire la „tendinţele negative ale evoluţiei situaţiei din Transnistria în legătură cu acţiunile Guvernului Republicii Moldova şi ale autorităţilor Ucrainei”. MAE de la Chişinău a calificat documentul drept „un dictat în raporturile cu un stat suveran cum este Republica Moldova”.

 

În acelaşi timp, Igor Dodon s-a abţinut să critice Kremlinul, precizând că Rusia mereu a pledat pentru integritarea teritorială a Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite