Plahotniuc: Liberalii au utilizat reţinerea lui Chirtoacă ca pretext pentru a se retrage în opoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pdm.md
FOTO pdm.md

Liderul PDM, oligarhul Vlad Plahotniuc, a declarat marţi, 30 mai, în cadrul unui briefing de presă, că vede două motive care ar fi determinat Partidul Liberal să se retragă de la guvernare. Potrivt democratului, în primul caz ar fi fost vorba de o decizie emotivă, iar în cel de-al doilea caz Plahotniuc consideră că liberalii au părăsit majoritatea parlamentară pentru a se pregăti din opoziţie de parlamentare.

„În opinia noastră, ceea ce se întâmplă în zona combaterii corupţiei nu trebuia să determine plecarea PL din coaliţe. Chiar şi în condiţiile în care ei privesc subiectiv ceea ce s-a întâmplat în ultimile zile, actul de justiţie şi argumentările trebuie să se facă în interiorul sistemului de justiţie şi nu în interiorul partidelor sau coaliţiei”, a subliniat Plahotniuc.

Acesta afirmă că părăsirea guvernării de către PL nu vor schimba situaţia din justiţie: „Gesturile politice nu pot şi nu trebuie să afecteze actul justiţiei”.

Vlad Plahotniuc a notat că a anticipat plecarea liberalilor, subliniind că aceştia nu-şi doreau reforma imediată a Guvernului, dar amânarea ei.

„De aceea, credem că liberalii au utilizat evenimentele de la Primărie ca un pretext spre un pas politic strategic, acela de a pleca de la guvernare şi a pleca în opoziţie. În contextul unei perioade foarte solicitante şi dificile pentru guvernare, acest pas le oferă un anumit confort şi le permite să aibă o evoluţie mai bună până în alegeri. Am în vedere că la guvernare, făcând reforme înainte de alegeri ai anumite costuri politice”, a precizat preşedintele PDM.

Reţinerea primarului Dorin Chirtoacă a fost ultima picătura pe răbarea Partidului Liberal, condus de Mihai Ghimpu. Liberalii au anunţat că se retrag din coaliţia de guvernare. Decizia a fost luată în seara de joi, 25 mai, de Biroul Politic al formaţiunii, astăzi fiind susţinută şi de Consiliul Republican.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite