Poliţiştii nu vor mai avea dreptul să scoată plăcuţele de înmatriculare de la vehiculele parcate neregulamentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul şedinţei de joi, 22 februarie, Guvernul a avizat pozitiv iniţiativa legislativă de anulare a prevederii privind scoaterea plăcuţelor de înmatriculare de către agenţii de patrulare de la vehiculele parcate neregulamentar. Astfel, vor fi depăşite dificultăţile cu care se confruntă conducătorii auto în cazul ridicării numerelor de înmatriculare.

Proiectul prevede abrogarea alineatului (7) al art. 439 din Codul Contravenţional al Republicii Moldova, în temeiul căruia inspectorii de patrulare scot plăcuţele de înmatriculare de la vehiculele parcate neregulamentar, acestea fiind întoarse proprietarului doar după întocmirea procesului-verbal de contravenţie. 

Prin urmare, conducătorii auto nu pot circula cu maşina respectivă până când nu îşi recuperează plăcuţele, fiind nevoiţi să apeleze la serviciile de evacuator auto sau să identifice inspectorul care a ridicat numerele de înmatriculare.

În condiţiile în care Inspectoratul Naţional de Patrulare dispune de un mecanism eficient pentru sancţionarea conducătorilor auto care parchează neregulamentar, fără a mai fi necesară scoaterea plăcuţelor de înmatriculare, se consideră oportună eliminarea acestor prevederi.

Pentru oprirea, staţionarea sau parcarea în locuri interzise este prevăzută o amendă de la 5 la 10 unităţi convenţionale, cu aplicarea a două puncte de penalizare.

Proiectul de lege urmează să fie supus votului în Parlament.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite