PPDA: Miliarde de lei se pierd anual din cauza gestionării frauduloase a terenurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bugetul de stat şi bugetele locale pierd anual miliarde de lei din cauza gestionării frauduloase a terenurilor proprietate publică. Potrivit Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), gravitatea situaţiei constă şi în faptul că terenurile neînregistrate nu pot fi transmise oficial şi transparent în locaţiune sau arendă şi pentru ele nu pot fi calculate impozite în modul prevăzut de lege.

„Tocmai pentru a comite nestingherit aceste şi multe alte abuzuri guvernarea nu permite în mod premeditat crearea unei bazei financiare solide pentru descentralizarea ţării. Mai mult decât atât, în asemenea circumstanţe create artificial, înfloreşte şi fenomenul construcţiilor neautorizate, soldat cu ratarea la buget a altor miliarde de lei”, se menţionează într-o declaraţie a formaţiunii, citată de IPN.

PPDA se angajează, după preluarea puterii, să asigure în foarte scurt timp înregistrarea şi evaluarea tuturor terenurilor publice neidentificate până în prezent, cu delimitarea clară a proprietăţii unităţilor administrativ-teritoriale de cea centrală. 

Potrivit formaţiunii, acest lucru va consolida autonomia financiară a autorităţilor publice locale, va împiedica acapararea ilicită a terenurilor şi va reduce simţitor corupţia în cadrul administraţiei publice centrale şi locale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite