Preşedintele Consiliului European: Moldova este unul dintre cei mai importanţi actori din Parteneriatul Estic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Pavel Filip a avut joi 23 noiembrie, la Bruxelles, o întrevedere cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, în contextul participării la Summitul Parteneriatului Estic.

Oficialii au avut un schimb de opinii privind evoluţiile în implementarea Acordului de Asociere, precum şi legat de situaţia internă din Republica Moldova. 

Premierul Pavel Filip a specificat că stabilitatea situaţiei politice interne este asigurată de funcţionarea responsabilă a instituţiilor statului, a căror eficienţă va spori odată cu finalizarea reformei administraţiei publice centrale.

Totodată, şeful Executivului a reiterat interesul politic naţional care vizează asigurarea stabilităţii şi securităţii statului, precum şi continuarea parcursului european al Republicii Moldova. Pavel Filip a spus că ultimele sondaje arată o creştere semnificativă a numărului de persoane care optează pentru integrarea ţării în Uniunea Europeană. În acest sens, premierul a apreciat aportul preşedintelui Consiliului European în consolidarea dialogului politic cu UE.

La rândul său, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a menţionat că Moldova este unul dintre cei mai importanţi actori în cadrul Parteneriatului Estic. 

Oficialul a apreciat rolul constructiv al Republicii Moldova în pregătirea Summitului Parteneriatului Estic şi a Declaraţiei finale a reuniunii.

Totodată, Donald Tusk s-a arătat satisfăcut de creşterea nivelului de popularitate a UE în rândul cetăţenilor Republicii Moldova. Oficialul a declarat că ţara noastră are suficienţi prieteni în UE pentru a merge ferm pe calea integrării europene şi a asigurat de întregul sprijin în promovarea reformelor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite