Procurorii cer patru ani şi şase luni de închisoare pentru Grigore Petrenco

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Procurorii cer patru ani şi şase luni de închisoare, cu executare în penitenciar de tip semiînchis, şi aplicarea unei amenzi de 500 de unităţi convenţionale pentru fostul deputat comunist Grigore Petrenco. Acesta, alături de alţi şase colegi, este învinuit de organizarea dezordinilor în masă şi opunerea rezistenţei în faţa organelor de drept în timpul unui protest la Procuratura Generală organizat în septembrie 2015, transmite IPN.

Pentru patru învinuiţi procurorii cer trei ani de închisoare fără amendă, iar pentru alţi doi trei ani şi jumătate, cu aplicarea amenzii de 500 de unităţi convenţionale. În cadrul şedinţei de judecată de vineri 23 iunie, judecătorii au dat citire conţinutului actului de învinuire.

Grigore Petrenco a declarat presei după şedinţă că, alături de colegii săi, au solicitat un termen rezonabil de examinare a conţinutului actului de învinuire. „Pledăm în continuare nevinovat”, a declarat Grigore Petrenco, calificând dosarul ca fiind politic.

Nicu Şendrea, procurorul care instrumentează dosarul grupului Petrenco, a declarat că infracţiunile incriminate celor şapte învinuiţi sunt calificate ca fiind grave, comise cu intenţie, de aici şi solicitarea de a fi plasaşi în penitenciar de tip semiînchis.

Următoarea şedinţă este planificată pentru 28 iunie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite