PSRM: Călătoria cu troleibuzul se scumpeşte până 5 lei, iar căldura cu 200 de lei. Primăria respinge informaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Consilierii socialişti din CMC susţin că Primăria ar urma să majoreze costul unei călătorii cu troleibuzul sau cu autobuzul până la 5 lei, iar cu microbuzul – până la 10 lei. Potrivit acestora, un metru cub de apă potabilă va costa 14 lei, iar o gigacalorie de agent termic se va scumpi cu încă 200 de lei.

Scenariul scumpirilor care îi aşteaptă pe chişinăuieni a fost prezentat, marţi, 14 noiembrie, într-o conferinţă de presă de către consilieri municipali din fracţiunea PSRM, transmite IPN

Socialiştii afirmă că majorările respective sunt luate în calcul la formarea bugetului pentru anul 2018.

Consilierul Vitalie Mucan a comunicat că, la sfârşitul săptămânii trecute şi la începutul săptămânii curente, au avut loc mai multe şedinţe la Primărie, la care s-au discutat chestiunile date.

Victor Poleacov, consilier municipal, a spus că majorările se vor produce până la sfârşitul anului şi că sunt inevitabile, iar locuitorii Capitalei vor trebui să suporte în prag de iarnă consecinţele guvernării ineficiente. 

Viceprimarul de Chişinău Ruslan Codreanu dezminte informaţia lansată de către consilierii municipali ai PSRM, conform căreia Primăria urmează să majoreze taxa pentru călătoriile în transportul public, taxa la apa potabilă şi la agentul termic.

Potrivit unui comunict de presă al Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Ruslan Codreanu a menţionat că declaraţiile făcute de către consilierii socialişti au scopul de a manipula opinia publică în pragul referendumului care va avea loc pe 19 noiembrie, dar şi să discrediteze activitatea Primăriei.

„Nu Primăria, ci Consiliul municipal stabileşte mărimea taxelor pentru serviciile comunale. Consilierii municipali PSRM vădit manipulează chişinăuienii pentru a-şi atinge propriile interese politice”, a punctat viceprimarul Capitalei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite