PUN îşi acordă sprijinul pentru Andrei Năstase şi îi îndeamnă pe liberali să facă acelaşi lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Unităţii Naţionale îşi exprimă sprijinul în turul doi al alegerilor locale noi pentru funcţia de primar al Capitalei pentru candidatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase. Anunţul a fost făcut luni, 21 mai, de către liderul PUN, Anatol Şalaru, care a declarat într-o conferinţă de presă că Primăria nu trebuie lăsată pe mâna socialiştilor, transmite IPN.

Anatol Şalaru le-a mulţumit alegătorilor pentru votul acordat candidatului PUN, Constantin Codreanu.

„A fost primul examen pe care PUN l-a trecut. Au fost nişte alegeri pentru care nu am fost pregătiţi, dar cred că ne-am descurcat onorabil. A fost o campanie dificilă, cu multe atacuri, dar, după cum s-a observat, nu am atacat pe nimeni şi nu o vom face nici în viitor. În acest moment, prioritatea o reprezintă  evitarea căderii Primăriei Chişinău în mâinile PSRM-ului. Din acest motiv, Partidul Unităţii Naţionale îl va sprijini necondiţionat pe Andrei Năstase la funcţia de primar al capitalei”, a notat liderul PUN.

Anatol Şalaru a făcut apel către simpatizanţii şi membrii PUN, dar şi către unionişti să participe la cel de-al doilea tur de scrutin şi să-l susţină pe Andrei Năstase. Politicianul şi-a îndemnat şi foştii colegi din Partidul Liberal să-şi mobilizeze electoratul şi să-şi manifeste sprijin pentru Năstase.

„Vom participa, inclusiv cu echipa la această campanie. Orice ni se va solicita, vom face. Primăria Chişinău nu trebuie să ajungă pe mâinile PSRM-ului”, a mai spus Şalaru. Potrivit lui, dacă formaţiunii i se va cere să se implice în această campanie, o vor face, dacă nu, vor face acest lucru de sine stătător.

După procesarea a 100% din voturi, datele preliminare arată că Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiştilor, a luat 40,97%, iar Andrei Năstase, candidatul Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr – 32,12%. Potrivit acestor date, concurenţii daţi vor lupta în turul doi, peste 2 săptămâni, pentru Primăria Capitalei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite