Reforma în educaţie nu este doar un angajament electoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat, preşedintele PLDM
Vlad Filat, preşedintele PLDM

Reforma în educaţie nu este doar un angajament electoral, dau asigurări fruntaşii Partidului Liberal Democrat din Moldova. Liderul formaţiunii, Vlad Filat, a menţionat astăzi, într-o conferinţă de presă, că Planul 2020 pentru o Moldovă Europeană, lansat de PLDM, oferă o viziune clară pentru o educaţie de calitate.

Liderul liberal-democrat promite că reţeaua de şcoli şi colegii tehnice va fi dezvoltată, vor fi create condiţii mai bune şi oportunităţi mai mari pentru elevi şi studenţi, sălile de clasă vor fi dotate cu tehnică avansată, iar campusurile universitare şi cămine vor fi conectate la internet, informează IPN. 

Ministrul degrevat al educaţiei, Maia Sandu, propusă în funcţie de PLDM, a remarcat că Planul 2020 presupune o transformare din temelie a sistemului educaţional. „Ne propunem să revedem programele ca să avem o educaţie relevantă, vrem să creăm un sistem de asigurare a calităţii, vrem să dezvoltăm un sistem de motivare a cadrelor didactice ca să atragem şi să menţinem în sistem oameni profesionişti. Vom continua reformele pentru a construi un sistem educaţional european”, a declarat Maia Sandu.

În 2015 va începe un proiect, în valoare de 25 de milioane de euro, pentru a îmbunătăţi infrastructura instituţiilor de învăţământ. „Avem sarcina importantă de a implementa Codul Educaţiei, să asigurăm accesul la educaţie a tuturor categoriilor de cetăţeni, vom introduce învăţământul obligatoriu până la 18 ani pentru ca la această vârstă tinerii deja să aibă o meserie, vom da libertate de decizie managerilor instituţiilor, părinţilor şi profesorilor privind la gestionarea resurselor financiare”, a promis Maia Sandu.

PLDM a fost înscris în cursa electorală, ocupând locul 4 pe buletinul de vot.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite