Renato Usatîi: Până la 25 decembrie Vlad Plahotniuc ar urma să fie votat în funcţia de prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Preşedintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, susţine că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a plecat în SUA pentru a cere sprijinul americanilor în ceea ce priveşte intenţia democratului de a ocupa funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova.

Renato Usatîi afirmă că Vlad Plahotniuc a interzis deputaţilor să părăsească ţara până la 25 decembrie, perioadă în care ar urma ca democratul să fie votat în funcţia de premier.

„El încearcă să obţină sprijin în SUA, sprijin care i-a fost refuzat la Strasbourg”, a precizat Renato Usatîi într-o postare pe Facebook.

Primarul de Bălţi a adăugat că din acest motiv a şi fost votată joi, 7 decembrie, legea privind interzicerea propagandei ruse în Republica Moldova, ca Plahotniuc să obţină susţinerea americanilor.

„Dacă Dodon nu va promulga proiectul de lege, el poate fi suspendat de Parlament pentru susţinerea războiului hibrid”. a declarat Usatîi.

Proiectul de lege privind modificarea Codului Audiovizualului, prin care se propune interzicerea propagandei ruse în Republica Moldova, a fost votat de Parlament joi, 7 decembrie, în două lecturi. Proiectul de lege a fost susţinut de către 61 de deputaţi.

De asemenea, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, se află într-o vizită în SUA unde a avut mai multe întrevederi cu diferiţi oficiali americani. Potrivit serviciului de presă al PDM, preşedintele formaţiunii a abordat chestiuni ce ţin de situaţia din Republica Moldova şi cea regională.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite