Renato Usatîi: Igor Dodon îl roagă pe Vlad Plahotniuc să nu-mi permită să mă întorc acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Primarul de Bălţi, Renato Usatîi, aflat mai bine de un an de zile la Moscova fiind dat în urmărire naţională şi internaţională, susţine că Igor Dodon s-a adresat către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, cu rugămintea ca acesta să nu-i permită lui Usatîi să se mai întoarcă în Republica Moldova, pentru că ar putea lua din voturile socialiştilor.

„El îl roagă pe Plahotniuc: „Pe Usatîi în niciun caz nu trebuie de întors acasă”, deoarece toţi ţin minte întoarcerea mea din 2015, când toţi spuneau că reitingul „Partidului Nostru” este de 3-4%, două cercuri prin ţară şi noi am câştigat cele mai multe oraşe în alegerile locale. Astăzi, după tot ce a făcut Dodon, mie îmi e de ajuns un singur cerc să fac şi din ei vor zbura penele prin toate părţile. Dodon, din păcare, este cel mai cointeresat astăzi ca eu să nu mă întorc acasă”, a declarat Renato Usatîi miercuri, 22 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă realizată prin Skype.

Preşedintele „Partidului Nostru” a mai adăugat că formaţisa va susţine iniţiativa societăţii civile de colectare a semnăturilor pentru iniţierea unui referendum legislativ pentru anularea sistemului electoral mixt. 

Amintim că Judecătoria sectorului Centru a emis un mandat de arestare naţional şi internaţional luni, 24 octombrie, pe numele liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi. Judecătorii au dat curs demersului procurorului Vitalie Busuioc care a solicitat eliberarea mandatului.

În tot acest timp, primarul de Bălţi se află la Moscova. El pledează nevinovat şi afirmă că dosarul e fabricat la comanda lui Vlad Plahotniuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite