„Republica Moldova este o ţară mică, dar are o guvernare pro-business”. Andrian Candu s-a întâlnit cu reprezentanţii mediului de afaceri din Danemarca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a avut o întrevedere luni, 22 ianuarie, cu directorul executiv al Confederaţiei industriaşilor din Danemarca, Thomas Bustrup, şi cu directorul executiv al State of Green, Finn Mortensen. Speakerul a prezentat oportunităţile de a investi în Republica Moldova, subliniind că la Chişinău e „o guvernare pro-business care îşi setează obiectivele şi le îndeplineşte”.

„Datorită acestei abordări a fost îmbunătăţit climatul de afaceri prin reducerea birocraţiei şi a numărului de acte permisive pentru activitatea de antreprenor, prin moratoriul la controalele realizate de către instituţiile de stat la agenţii economici, extinderea unor facilităţi fiscale pentru companiile din industria IT, zonele economice libere, subsidii pentru crearea noilor locuri de muncă, altele”, a spus Andrian Candu, potrivit unui comunicat de presă emis de Parlament.

În cadrul întrevederii a fost discutată cooperarea dintre asociaţiile de business şi guvernul naţional, precum şi la nivel comunitar. 

Andrian Candu a anunţat obiectivele guvernării de a avea mai multă energie regenerabilă şi a diversifica sursele de energie. 

În acest sens, preşedintele Parlamentului a agreat cu State of Green preluarea experienţei Danemarcei şi suport în implementarea bunelor practici pentru soluţii energetice inteligente care să reducă dependenţa de furnizorii externi. 

De asemenea, părţile au decis să fie organizată o misiune a oamenilor de afaceri din Danemarca în Republica Moldova.

Şeful Legislativului efectuează o vizită oficială în Copenhaga, în perioada 21-24 ianuarie curent.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite