Reţinerea lui Chirtoacă, bucuria lui Dodon: Noutăţile bune le-am aflat în drum spre Budapesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Igor Dodon via Facebook
FOTO Igor Dodon via Facebook

Se pare că vestea din seara de joi, 25 mai, despre reţinerea primarului Dorin Chirtoacă a stârnit satisfacţia preşedintelui Igor Dodon, cel care de ani buni încearcă să-l înlăture pe edil din fruntea Primăriei Chişinău. Într-o postare pe Facebook, şeful statului a declarat că speră la alegeri anticipate locale în toamnă.

„Noutăţile bune de la Chişinău le-am aflat pe drum spre Budapesta. Sper să avem în toamnă alegeri anticipate cel puţin în municipiul Chişinău. Oraşul trebuie salvat de la degradare, cât mai urgent”, a subliniat Igor Dodon.

Dorin Chirtoacă a fost escortat în seara de joi, 25 mai, la sediul CNA, după ce în biroul edilului au fost efectuate mai multe percheziţii de către oamenii legii. Primarul este bănuit de trafic de influenţă în „dosarul parcărilor” şi a fost reţinut pentru 72 de ore.

De menţionat că Partidul Socialiştilor a început joi, 11 mai, colectarea de semnături pentru iniţierea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă. Printre primii semnatari s-a enumerat şi Igor Dodon, care a sugerat atunci că Primăria ar putea fi preluată de socialişti.

Curtea de Apel Chişinău a acceptat joi, 27 aprilie, cererea grupului de iniţiativă a PSRM pentru colectarea semnăturilor de organizare a referendumului local de revocare din funcţie a primarului Capitalei. Astfel, în termen de 60 de zile, grupul de iniţiativă respectiv trebuie să colecteze şi să prezinte la CEC nu mai puţin de 65 de mii de semnături, pentru ca CEC să poată iniţia procedura de organizare a referendumului local.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite