Rusia pregăteşte o lovitură de stat în Republica Moldova. Unioniştii acuză

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gest simbolic care arată adevăratele intenţii ale liderilor platformei DA
Gest simbolic care arată adevăratele intenţii ale liderilor platformei DA

Platforma DA, cea care pretinde a dori binele "poporului moldovean", a decis înfiinţarea la Chişinău a unor "gărzi populare". Tot astăzi, aparent întâmplător, Igor Dodon şi unul dintre liderii platformei DA şi-au dat prieteneşte mână în timpul manifestaţiei.

Reacţia participanţilor a fost însă una foarte dură. Deşi s-a încercat introducerea pe sub mână a lui Igor Dodon, manifestanţii l-au alungat pe acesta de la eveniment.


Tot astăzi reprezentanţii mişcării unioniste au declarat că se vor retrage din piaţă deoarece au suspiciunea că în Republica Moldova Rusia pregăteşte o lovitură de stat şi că scopul real al organizatorilor nu este reformarea statului ci întreruperea procesului de democratizare şi de europenizare a celui de al doilea stat românesc.


"Azi s-au întâmplat două lucruri care ne-au determinat să plecăm.

1. Liderul DA şi liderul PSRM s-au întâlnit şi şi-au strâns mâna în faţa Parlamentului (sec 20 din video) printr-un scenariu care se vedea de la o poştă că era regizat de când dimineaţă PSRM-ul a zis că stă singur în Parlament, iar de pe scena Platformei s-a anunţat că se va merge la Parlament chiar dacă nimeni nu îi aşteaptă acolo ( până la urmă, cineva i-a aşteptat - nu ştim de ce şi cu ce scop şi ce va urma, dar noi nu vom fi parte la aşa ceva);

2. DA-ul a anunţat astăzi crearea unei „gărzi populare a poporului” în care fiecare tânăr apt de armată sau care a trecut prin armată să se înscrie. ???????????????? NO COMMENT!
" scrie organizaţia Tinerii Moldovei pe pagina sa de Facebook.

Astăzi au existat încercări de a determina escaladarea manifestaţiei în una cu violenţe. Grupuri organizate deveniseră agresive şi încercau să convingă/determine şi pe ceilalţi să le imite comportamentul.

La eveniment au participat civili îmbrăcaţi în uniforma militară a URSS, aparent pentru a putea asigura ordinea manifestaţiei. În realitate aceştia cenzurau pe participanţii la manifestaţie sub pretextul menţinerii ordinii dictate de la tribună.

Unioniştii au participat iniţial la manifestaţii deoarece consideră revendicările cetăţenilor ca fiind corecte. Aceştia însă se opun oricărei încercări de deturnare a evenimentului, aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată în al doilea stat românesc.

Ba mai mult, prezenţa în stradă era o garanţie împotriva încercărilor de deturnare.

Alegerile anticipate înseamnă venirea la putere a forţelor pro-ruse, ori tocmai acest lucru este cerut de cei ce se ridică pe scenă în numele poporului. Ori poporul a protestat faţă de asocierea cu Igor Dodon, aşa cum ar fi vrut agenţii Moscovei de la Chişinău.

Tinerii Moldovei au mai completat:

"Am rezistat aici împotriva tuturor piedicilor puse de organizatori şi de alte persoane din anturajul acestora.

Au fost împotriva tricolorului, a cărţilor, a mesajelor unioniste şi în primul rând – au fost impotriva prezenţei noastre în Piaţă. Ideea Unirii îi deranjează pentru că venirea DNA-ului aici sau a BNR-ului nu serveşte intereselor lor (nu ştim care sunt acestea).

Am vrut să rămânem pentru că am fost solidari cu oamenii care protestează, cu revendicările lor, cu tot ceea ce îi doare, chiar dacă două săptămâni am fost izolaţi intenţionat lângă cortul celor de la Antifa, iar de pe scenă s-a tot repetat despre existenţa separată a românilor şi a moldovenilor din md. Nici aceaste decizii nu le-am înţeles. Vom fi solidari cu protestatarii în continuare, însă nu ne vom afla în Piaţă.

Astăzi ni s-a dat clar de înţeles că vor exista „consecinţe” dacă vom aduce mesajele noastre şi tricolorul la manifestaţie. Ne-am supus pentru că nu am vrut să fim scoşi cu forţa din Piaţă. Ne-a ajuns violenţa de pe 13 septembrie îndreptată împotriva noastră. Noi nu luptăm cu aceste metode, noi suntem aici doar pentru Ideal şi Tinerii Moldovei vor rămâne mereu cu această imagine curată.
"

Rusia profită de nemulţumirea generalizată din al doilea stat românesc pentru a schimba vectorul românesc pro-european. Agentura rusă de la Chişinău este principala vinovată de raptul a mai bine de un miliard de euro, băncile ruseşti fiind cele prin intermediul cărora s-au făcut tranzacţiile. Binenţes că pentru acest lucru s-au folosit de slăbiciunile statului, de corupţia generalizată şi de agenţii infiltraţi în structurile statului.


sursă video: www.curaj.tv

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite