„Scenariu de Hollywood”. Plahotniuc comentează interviul lui Vitalie Proca: Regizorii se ascund după hotarele ţării VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a comentat acuzaţiile aduse de către asasinul Vitalie Proca, care susţine că democratul ar fi comandat omorul bancherului rus Gherman Gorbunţov. Preşedintele PDM respinge învinuirile şi afirmă că acestea seamănă cu „scenarii de Hollywood”. De asemenea, Plahotniuc l-a criticat pe Igor Dodon, dar şi pe Maia Sandu, pentru faptul că ei ar fi dat dreptate declaraţiilor lansate de către Proca.

„Săptămâna trecută opinia publică a auzit ce spune un criminal ordinar, condamnat la 21 de ani în România, apoi cum psihanalizează Maia Sandu spusele criminalului şi împărtăţeşeşte poziţia acestuia, apoi un alt expert în interpretarea vorbelor criminalilor Igor Dodon a completat-o pe Maia Sandu cu o abordare filosofică. Şi, în final, o parte a presei care se intitulează presa liberă a susţinut spusele acestui ucigaş de parcă ar fi participat direct la tot ce a declarat interlopul”, a menţionat Vlad Plahotniuc în cadrul unui briefing de presă marţi, 7 noiembrie.

Potrivit lui, „regizorii acestui episod murdar, aceşti „curajoşi”, care se ascund după hotarele ţării, au ajuns total lipsiţi de imaginaţie şi de teme de atac şi deja fabrică adevărate scenarii, aidoma scenarii de Hollywood”.

Asasinul moldovean Vitalie Proca, condamnat la 21 de ani şi 8 luni de închisoare în România pentru tentativă de omor, a oferit un interviu postului de televiziune JurnalTVîn care a afirmat că trebuia să-l asasineze pe bancherul rus Gherman Gorbunţov la comanda liderului Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc.

Igor Dodon a comentat în dimineaţa de vineri, 3 noiembrie, interviul realizat de JurnalTV cu interlopul Vitalie Proca. Preşedintele ţării afirmă că regretă faptul „că cetăţenii trebuie să fie martorii unor reglări de conturi, în public, între grupări care sunt departe de agenda socială şi economică a oamenilor simpli”.

Tot în contextul acestui interviu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, i-a sugerat procurorului general, Eduard Harunjen, că ar trebui să se autosesizeze după interviul oferit de asasinul Vitalie Proca, în care acesta a dezvăluit că uciderea bancherului rus Gherman Gorbunţov trebuia să fie executată la comanda lui Vlad Plahotniuc.

Pe de altă parte, bancherul rus Gherman Gorbunţov respinge informaţia lansată de către asasinul Vitalie Proca, potrivit căreia în martie 2012, la Londra, killerul a atentat asupra vieţii sale la comanda lui Vlad Plahotniuc. Omul de afaceri susţine că nu existau motive ca liderul PDM să fi avut nevoie de moartea sa. În schimb, Gorbunţov susţine că există multe semne care duc spre Renato Usatîi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite