"Se urcă Basarabia pe Cruce" - Republica Moldova între Dictatura Mafiotă şi Revoluţie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statul Republica Moldova se prăbuşeşte. Este eşecul ultimilor 25 de ani de invenţie stalinistă. Cineva să bată la Cotroceni să îl treazească pe preşedinte.
Statul Republica Moldova se prăbuşeşte. Este eşecul ultimilor 25 de ani de invenţie stalinistă. Cineva să bată la Cotroceni să îl treazească pe preşedinte.

"Se urcă Basarabia pe Cruce şi cuie pentru ea se pregătesc", cam aşa s-ar transpune prin cântec ceea ce acum se petrece la Chişinău. Efortul statului român de după 2009 se află la doar un pas de a fi spulberat. În Republica Moldova, chiar în aceste momente, are loc o lovitură de stat, ce va impune o dictatură chiar la graniţele României.

Folosindu-se de banii furaţi de la cetăţenii Republicii Moldova, gruparea mafiotă ce a delapidat cel de al doilea stat românesc în ultimii 25 de ani, pregăteşte lovitura de graţie: aducerea oficială la conducere a lui Vladimir Plahotniuc.

După ce a cumpărat cu bani grei voturile majorităţii parlamentare, contrar voinţei preşedintelui ales Nicolae Timofti, Vladimir Plahotniuc se pregăteşte să instaureze dincolo de  Prut o dictatură ce se anunţă mai grea şi mai îndelungată decât cea a epocii Voronin.

La palatul Cotroceni şi la palatul Victoria pare că nu s-a înţeles că Republica Moldova se pregăteşte a expulza din nou afaceriştii români ce au îndrăznit să treacă Prutul. Neintervenţia, delăsarea şi nepăsarea manifestată de actualul preşedinte al Românie, Klaus Johannis, va costa mult ţara noastră în efortul de a-şi proteja cetăţenii.

Vladimir Plahotniuc vizează puterea totală, nu o putere oligarhică simplă, ci una Dictatorială. Prin eliminarea lui Vlad Filat şi aruncarea acestuia după gratii, s-a făcut un preambul la ceea ce va urma după alegerea acestuia ca şi premier.

Acum era momentul ca să existe o susţinere puternică de la Bucureşti pentru atitudinea preşedintelui Nicolae Timofti, faţă de refuzul responsabil de a preda acest colţ de pământ românesc. Asistăm la o luptă mută în care emisarii Bucureştiului se văd iarăşi părăsiţi.

Nu vin ruşii, vine Oligarhul, vine Mafia. Rusia nu se află în spatele acestei schimbări, aceasta aflându-se exact în situaţia României: păcălită aparent de cei care de la Chişinău au făcut promisiuni ba la Bucureşti, ba la Moscova, neonorate niciodată. Jocul de putere dintre cele două state a permis unei structuri mafiote, aparent serviale, să pună mâna pe munca a mai bine de trei milioane de români.

Visul european este deja spulberat, dar ţara noastră nu are dreptul de a părăsi încă odată pe fraţii din Basarabia. Ori acest lucru îl face acum preşedintele Klaus Johannis, ce a întors spatele nu doar românilor basarabeni, ci şi efortului tuturor românilor de a fi împreună uniţi şi puternici.

Este ciudată tăcerea de la Bucureşti, atât de ciudată încât aş vorbi de Trădarea Intereselor Naţionale. Acum multe se pot face, dar nimic nu se face.

Republica Moldova se află între Revoluţie şi Dictatură. Dacă se va permite venirea la conducere a lui Vladimir Plahotniuc, nu om de afaceri cum îi place să se enunţe, ci mafiot aşa cum vedeţi în filmele americane, atunci vom asista la instaurarea unei dictaturi.

Cine se aşteaptă ca oligarhul ce a cumpărat practic toţi funcţionarii care contează, să nu îşi clădească un imperiu, se înşeală amarnic. Cel mai probabil că prima practică va fi eliminarea printr-o aparentă justiţie a tuturor celor care politic i-ar putea slăbi puterea. Folosirea discreţionară a justiţiei îi va permite să îşi consolideze regimul, cu atât mai mult cu cât presa aservită va prezenta în cel mai sovietic stil posibil această luptă ca una împotriva corupţiei.

Exisă însă şi scenariul al doilea şi care este foarte probabil: alegerea lui Vladimir Plahotniuc în fruntea statului să ducă la o Revoluţie. Şi va fi Revoluţie. Acesta este şi motivul pentru care în pragul acestor alegeri ministerul de interne, subordonat oligahului, a scos mii de poliţişti în stradă sub pretextul păstrării ordinii. Tinerii poliţişti au fost scoşi în stradă împotriva propriilor fraţi.

Să nu daţi fraţilor în fraţi, este îndemnul meu către voi. Refuzaţi să apăraţi structura mafiotă.

Iar dacă la Chişinău va fi Revoluţie, atunci la Bucureşti va fi la fel.

Achiziţiile lui Plahotniuc sunt totale. Inclusiv cei care se pretindeau a fi Unionişti şi-au vândut încă odată fraţii. Vorbesc aici de liberalii lui Ghimpu,  cel care a distrus Unionismul din punct de vedere politic şi care în 2012 spunea în rusă unui apropiat de al nostru: "Să se ducă dracului România cu tot cu unionismul nostru". Asta pe când în naivitatea noastră mai căutam o sămânţă de unionism la politicienii ce furau voturile românilor. Atunci ne-am lămurit definitiv că Unirea nu va fi niciodată una politică, ci a poporului.

Asistăm la ultimile momente ale statului Republica Moldova. Crizele se succed cu rapiditate, iar evenimentele o iau în faţa crizelor. Se vede disperarea pe cei care au avut puterea şi pentru care integrarea europeană a reprezentat sperietoarea supremă. DNA-ul sperie dincolo de Prut. Structura mafiotă are nevoie de puterea totală pentru a ridica o nouă barieră pe Prut, la graniţa ireală ce desparte frate de frate.

Staţi în aceste zile cu ochii pe Basarabia.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite