Serafim Urechean afirmă că Ghimpu e un politician bogat, datorită relaţiilor cu Primăria: Rulajul de capital al firmei sale ajunge la un miliard de lei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Fostul primar de Chişinău şi ex-preşedintele Curţii de Conturi, Serafim Urechean, afirmă că liberalul Mihai Ghimpu nu este atât de sărac cum ar părea unora. Acesta sugerează că liderul PL are un profit de sute de milioane de lei, datorită faptului că întreprinderile municipale, sub presiunea lui Dorin Chirtoacă, ar avea contracte de procurare a carburanţilor anume de la firma lui Ghimpu.

„Probabil ar fi mult mai bine să citim procesele verbale şi rapoartele Curţii de Conturi, unde se arată că rulajul de capital al domnului Ghimpu, la capitolul procurarea carburanţilor pentru municipiul Chişinău, prin firma lui Ghimpu, cu presiunea nepotului (Dorin Chirtoacă) ajunge la un miliard de lei”, a menţionat Serafim Urechean la emisiunea „Important”, de la TVC21.

Urechean a făcut chiar şi un calcul, menţionând că dacă Ghimpu ar avea un profit de 10% din rulajul de un miliard, liberalul ar obţine 100 de milioane de lei.

„Când eşti politician numai pentru buzunarul tău, şi numai pentru tine, şi numai pentru brigada ta, asta e un tip de politician. Când eşti politician pentru ţară, pentru oameni, pentru neam, pentru viitorul acestei ţări, asta-i alt politician”, a subliniat fostul primat, încercând să-l descrie pe preşedintele PL.

Fostul şef al Curţii de Conturi a adăugat că anume din cauza lui Mihai Ghimpu el şi-a încheiat cariera la instituţia respectivă, pe motiv că liberalul s-ar fi opus categoric ca Urechean să conducă Curtea de Conturi.

Referitor la numirea în funcţie a noului preşedinte al Curţii de Conturi, Veaceslav Untilă, care este şi vicepreşedinte al PL, Serafim Urecheanu a afirmat ironic că Untilă „trebuie să protejeze interesele neamului”.

Ziarul de Gardă a scris anterior că Mihai Ghimpu are beneficii de milioane de pe urma companiei „Eurosim”, care deţine o benzinărie, unde Ghimpu are 34% din acţiuni. Partenerii lui Ghimpu din cadrul firmei, Iurie Aramă şi Veaceslav Ceban, au obţinut contracte de sute de milioane de lei cu întreprinderi subordonate Partidului Liberal. Publicaţia a mai notat că „Eurosim”, dar şi alte firme afiliate familiilor Ghimpu şi Chirtoacă, au fost ţinta unor acţiuni de amploare ale procurorilor, doar că dosarul penal nu a avut o finalitate, fiind muşamalizat cu ajutorul instanţelor de judecată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite