Sergiu Mocanu: Dacă Maia Sandu îl va susţine pe Andrei Năstase în alegerile din Chişinău, socialiştii vor obţine victoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Liderul Partidului Mişcarea Populară Antimafie, Sergiu Mocanu, consideră că Maia Sandu este obligată să-şi înainteze candidatura la funcţia de primar de Chişinău, pentru că este singurul politician de pe dreapta care ar avea şanse reale să nu permită socialiştilor să obţină victoria în Capitală.

Potrivit lui Sergiu Mocanu, în interiorul PAS cel mai probabil s-a luat deja decizia ca Maia Sandu să nu candideze şi să-l susţină în campania electorală pentru şefia Capitalei pe candidatul PPDA, Andrei Năstase.

În opinia lui, neparticiparea în anticipatele din Chişinău a liderului PAS va permite socialiştilor să obţină pentru prima dată o victorie în Capitală.

„Dacă Maia Sandu declară mâine - poimâine sprijinul pentru Năstase, atunci alegerile din Chişinău sunt pierdute pentru dreapta politică şi nu mai are rost să mai faceţi vreun efort, pentru că Andrei Năstase nu trece în turul doi. Deci, dacă nu merge Maia Sandu în campanie electorală, în turul doi trece Silvia Radu şi Ion Ceban”, a declarat Sergiu Mocanu miercuri, 21 martie, în emisiunea sa de pe Youtube.

El susţine că Maia Sandu are doar de câştigat chiar dacă eventual are pierde alegerile.

„Dacă merge în campanie, indiferent câştigă sau pierde, reuşeşte să consolideze roca asta tare în jurul căreia putem construi o armată de rezistenţă neclientelară împotriva regimului Dodon - Plahotniuc care stă să vină”, a spus Mocanu.

Amintim că PAS încă nu şi-a desemnat un candidat pentru alegerile anticipate din Chişinău. Până la acest moment şi-au anunţat participarea cinci candidaţi: Andrei Năstase - PPDA, Ion Ceban - PSRM, Valeriu Munteanu - PL, Reghina Apostolova - Partidul Şor şi Vasile Costiuc - Partidul „Democraţia Acasă”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite