Sergiu Mocanu: Nu am văzut prostie mai mare decât chemările unioniştilor să voteze pentru Andrei Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, se arată indignat că mai mulţi lideri unionişti, precum Constantin Codreanu sau Traian Băsescu, au decis să-l sprijine în turul II de scrutin pentru funcţia de primar de Chişinău pe candidatul PPDA, Andrei Năstase.

„Chemările de a doua zi dimineaţa a unioniştilor, ca să voteze necondiţionat cu Năstase, eu încă n-am văzut prostie mai mare. Codreanu, Munteanu, Şalaru, Tomac, Băsescu, nu reuşeau dimineaţa să crape de zi ca să cheme lumea la vot pentru Năstase. Pentru ce trebuiau declaraţii acestea din draga dimineaţa de la liderii zişi unionişti? Pe care unioniştii îi chemau ei la vot pentru Năstase? Pe cei pe care nu i-au putut chema la vot pentru ei?”, a declarat Sergiu Mocanu miercuri, 23 mai, la emisiunea sa de pe Youtube.

„Pentru ce să fie votat Năstase? De aceea ca să nu vină Ceban? Dar care-i deosebirea?”, a adăugat Mocanu.

În opinia sa, electoratul Maiei Sandu nu l-a sprijinit pe Andrei Năstase. El a făcut aluzie la cele circa 71.000 de voturi obţinute de către Andrei Năstase, cifră care ar fi mult mai mică decât cea obţinută de către Maia Sandu în Chişinău în urma alegerilor prezidenţiale.

Mocanu a dat de înţeles că electoratul lui Andrei Năstase este cel „eşuat de stânga, care erau din zona lui Usatîi altă dată, pe urmă din zona lui Şor”.

În plus, politicianul i-a acuzat pe liderii unionişti că au „decimat Mişcarea de Eliberare Naţională”, după ce candidaţii unionişti s-au criticat reciproc în campania electorală pentru alegerile din Chişinău, din 20 mai.

„Cum să lansaţi un candidat în campania electorală şi să nu-l sprijiniţi? Eu am întrebat: unde sunt vicepreşedinţii PUN? Ei sunt vreo 12, nimeni dintre ei nu a făcut campanie pentru Codreanu. Iar să spună a doua zi „votaţi Năstase”, i-am văzut pe câţiva”, a afirmat Mocanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite