Sergiu Mocanu: Plahotniuc îl va determina pe Chirtoacă să plece pentru a încerca să-l facă primar pe Alexandru Tănase VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Vlad Plahotniuc l-ar putea forţa pe Dorin Chirtoacă să plece de la Primăria Capitalei, urmând a fi înlocuit cu Alexandru Tănase. Aşa arată planurile liderului PDM, în opinia preşedintelui Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, care consideră că Plahotniuc va face tot ce îi stă în puteri pentru a-şi asigura controlul Primăriei Chişinău.

Sergiu Mocanu afirmă că Dorin Chirtoacă ar fi comis mai multe fărădelegi, iar pentru ca acesta să nu fie arestat, Vlad Plahotniuc îl va determina să plece de la Primărie ca ulterior să o preia el.

„Din câte ştiu eu, el (Plahotniuc) îl va determina acum pe Chirtoacă să plece, pentru că altfel îl mănâncă puşcăria pe Chirtoacă. El oricum o să facă presiuni ca Chirtoacă să plece pentru că are nevoie de funcţia de primar”, a declarat liderul Mişcării Populare Antimafie în cadrul emisiunii „În direct cu Sergiu Mocanu”, de pe Youtube.

Conform scenariului prezentat de către Mocanu, preşedintele PPEM, Iurie Leancă, ar urma să ajungă ministru de Externe, odată cu reforma Guvernului. În rezultat, funcţia de lider al formaţiunii ar rămâne vacantă şi ar putea fi ocupată de preşedintele Curţii Constituţionale, Alexandu Tănase, a cărui mandat a expirat. Ulterior, cu ajutorul consilierilor municipali din PPE şi a influenţei pe care ar avea-o Plahotniuc asupra consilierilor liberali, Tănase ar putea deveni viceprimar de Chişinău şi primar interimar.

„Când îl vede pe Tănase în funcţia de primar interimar poate să se gândească (Plahotniuc) şi la alegeri locale din Chişinău deja. Iar la alegeri locale, Alexandru Tănase, român, unionist, cu carismă, cu vorbe bine puse, poate să le încânte pe aceleaşi profesoare de limbă română şi alte câteva băbuţe care s-au încântat de Dorin Chirtoacă să-l voteze pe Tănase. E planul lui, nu ştiu dacă reuşeşte să-l realizeze, dar e planul lui să-şi pună un primar interimar în locul lui Chirtoacă, după care să încerce să-l facă primar peste Chişinău”, a subliniat Mocanu.

În opinia politicianului, dacă Vlad Plahotniuc reuşeşte să preia Primăria Chişinău, acest fapt ar fi o resursă importantă pentru ca PDM să obţină un scor bun la următoarele alegeri parlamentare „care se vor face în baza acestui sistem proporţional”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite