Silvia Radu, împuternicită să negocieze finanţarea proiectului de eficienţă energetică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Municipal Chişinău a împuternicit-o pe Silvia Radu, primar intermar, să negocieze unele aspecte ale contractului de împrumut BERD/BEI pentru implementarea proiectului de eficienţă energetică şi izolarea termică a instituţiilor publice şi a blocurilor locative din municipiul Chişinău, trasnmite IPN.

Silvia Radu este împuternicită să negocieze termenul de realizare a contractului, comisionul unic de vărsământ, taxa de angajament, procentul de rambursare anticipată şi procentul de rambursare pentru întârzierea de plăţi. În aceeaşi şedinţă, a fost aprobată componenţa comisiei de supraveghere a implementării proiectului de eficienţă energetică.

Se prevede că municipalitatea va întoarce împrumuturile în 17 tranşe semestriale după trei ani de la semnarea contractelor, cu rata dobânzii anuală egală cu cinci puncte procentuale, plus rata EURIBOR pentru şase luni.

Şeful Direcţiei construcţiei capitale Alexandru Panfilii a declarat că, începând cu ianuarie 2018, vor fi organizate achiziţiile publice şi vor fi selectate primele clădiri care vor beneficia de termoizolare. Prioritate vor avea clădirile care găzduiesc grădiniţe, şcoli sau spitale.

Proiectul „Eficienţa energetică şi izolarea termică a clădirilor publice, dar şi a blocurilor din sectorul rezidenţial din municipiul Chişinău” are un buget 25 de milioane de euro. 20 de milioane de euro constituind împrumutul oferit de BERD şi BEI, iar 5 milioane de euro este partea de grant.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite