Socialiştii îşi doresc un primar interimar apolitic. Ion Ceban: Să nu facă declaraţii politice la fiecare şedinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO socialistii.md
FOTO socialistii.md

Preşedintele fracţiunii Socialiştilor din Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban, a declarat marţi, 30 mai, în cadrul unei conferinţe de presă, că PSRM este gata să demareze negocierile pentru desemnarea unui primar interimar. În opinia lor, durata mandatului acestuia nu poate depăşi mai mult de trei-patru luni. În plus, primarul interimar ar trebui să fie unul apolitic şi din afara CMC.

„Noi suntem gata în orice moment, începând cu ziua de astăzi, să iniţiem consultări cu toţi consilierii din CMC pentru a numi o persoană pentru administrarea treburilor curente. Vorbesc despre dispoziţii de plată şi tot ce ţine de activitatea în special bugetară. Părerea noastră, ca să nu existe nicio speculaţie este că această persoană trebuie să fie una tehnică, provizorie pe acest termen până pregătim toate lucrurile legate de referendum. Asta ar însemna că ar veni o persoană din mediul academic, domeniul de experţi, profesionişti în domeniul administrării economice sau financiare, apolitici pe un termen de maxim 3-4 luni”, a subliniat Ceban.

În privinţa referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă, Ion Ceban a precizat că socialiştii au colectat aproape 70 de mii de semnături, din cele 64.400 necesare, în doar 19 zile. El susţine că PSRM va continua să strângă semnături până se vor împlini 60 de zile, termen stabilit de CEC. 

Ion Ceban s-a arătat sigur că referendumul va avea loc, afirmând că ar putea fi organizat în luna octombrie-noiembrie curent.

Dorin Chirtoacă a fost escortat în seara de joi, 25 mai, la sediul CNA, după ce în biroul edilului au fost efectuate mai multe percheziţii de către oamenii legii. Primarul este bănuit de trafic de influenţă în „dosarul parcărilor” şi a fost reţinut pentru 72 de ore. În aceeaşi zi a fost reţinut şi secretarul CMC, iar cu o lună înainte, pe 25 aprilie, a fost reţinut şi viceprimarul Nistor Grozavu, pentru abuz în serviciu în dosarul parcărilor cu plată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite