Te lepezi de România? Mă lepăd

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Năstase se foloseşte de fiecare ocazie pe care o are pentru a se lepăda de România şi de unionism, iar acest lucru nu doar când este întrebat. Cu toate acestea cetăţenia română îi stă foarte bine, dar aşa cum  zice şi el despre alţi un milion de moldoveni: este luată din interes.

Dar nu este deloc adevărat: cea mai mare parte a moldovenilor care şi-au luat cetăţenia română îşi respectă statutul şi Ţara. Cu trimitere la gândurile proprii Andrei Năstase a afirmat public că şi ceilalţi moldoveni au luat cetăţenia română aşa cum şi el şi-a luat-o: doar pentru interes.

Află dragă Năstase că alţii nu sunt ca tine, adică nu sunt în stare să jure strâmb. Căci în cele din urmă aici ne întoarcem: dacă omul a jurat fără remuşcare, ştiind că nu se va ţine de jurământ, la ce să ne aşteptăm de la el în cadrul scenei politice de la Chişinău? Sigur că nu îl putem compara cu Iurie Roşca deoarece nu a spus niciodată că ar fi unionist, dar trădarea poate fi şi la adresa propriului său electorat.

Dacă are o aşa mare încredere în viitorul Moldovei pentru toţi moldovenii şi nu doar pentru unii, atunci de ce a mai stat la coadă ca să jure strâmb?

Eu de exemplu m-am născut cu cetăţenia română şi nu am cerut eu să mi se dea. Dacă aş fi fost un mare fan al moldovenismului şi m-aş fi născut în Republica Moldova şi nu la Piatra Neamţ, şi aş mai fi avut şi o minimă coloană vertebrală, nu m-aş fi umilt să  iau cetăţenia română. Ori văd că voi aţi făcut coadă în faţa celorlalţi care o meritau.

Reprezentanţii forţelor unioniste, că o fi ei politicieni sau membri din societatea civilă, s-au plâns în ultimele zile pe motiv că Andrei Năstase este foarte violent, atât fizic cât şi verbal, şi că nu le permite ca la proteste să ia cuvântul şi aceştia.

Asta deşi mai bine de jumătate din cei aflaţi la proteste sunt unionişti, unii dintre ei dovediţi şi prin vot căci 10% din voturile din Chişinău sunt dovedit unioniste(dar de fapt alte 10% s-a dus direct la el din primul tur datorită încrederii în şansele lui), voturi cu care el a ajuns în turul II.

Pare că Năstase face tot posibilul ca să piardă lupta politică din toamnă. Mie personal îmi ridică mari semne de întrebare: dacă cu Unioniştii nu face alianţă politică, dacă cu Plahotniuc nu face alianţă politică, atunci cu cine va forma el o majoritate politică în toamnă? Păi pe scenă au mai rămas doar forţele pro-ruse şi asta îmi creează mie personal mari temeri. Căci cu siguranţă se poate vedea cu ochiul liber că singuri nu vor putea obţine o majoritate parlamentară ci numai şi numai cu ajutorul celor două forţe politice menţionate anterior.

Ori pe unionişti îi fugăreşte prin piaţă iar pe Plahotniuc îl înjură de la tribună.

Partea proastă este că la Chişinău în mod constant parcă alegătorii suferă de orbire. Greutăţile trecutului sunt atât de mari că nu mai reuşesc să vadă bine prezentul. Ori ce vedem acum este ceea ce se întâmplă de 25 de ani: apar politicieni care vând o altă şi o altă iluzie moldovenilor.

Vă reamintesc faptul că mandatul lui Andrei Năstase ca şi primar al Chişinăului nu a fost validat de către Judecători şi reprezentanţii C.E.C. ce au trebuit să ia act de decizia primilor.

Ştiu că mulţi adepţi ai lui Năstase sunt destul de radicalizaţi ca să nu îşi dorească să mai vadă adevărul şi că în Moldova dacă nu eşti cu ei atunci eşti cu Plahotniuc, expresie ce a luat forma unei înjurături, căci dacă ceva le place fraţilor de dincolo de Prut este cu siguranţă Teoria Conspiraţiei.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite