Traian Băsescu: Nu am venit în Moldova pentru carieră politică, dar pentru a stârni curentul unionist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu susţine că nu va fi descurajat să-şi continue politica unionistă promovată la Chişinău, chiar dacă îi va fi retrasă cetăţenia moldovenească.

„Dacă cineva încearcă să-mi descurajeze proiectul pentru Republica Moldova, se înşeală amarnic sau nu mă cunoaşte. Eu am mai spus că nu am venit în Republica Moldova să reiau o carieră politică. Am avut o carieră totală în România. Am fost ministru în cinci guverne, am câştigat de două ori Primăria Capitalei, am câştigat de două ori Preşedinţia României. Deci, eu nu am venit să fac o carieră pentru mine, ci am venit să stârnesc curentul unionist din Republica Moldova şi o să o fac din convingere”, a declarat Traian Băsescu luni, 22 ianuarie, la emisiunea „Important” de la TVC21.

Fostul şef de stat român a subliniat „că soluţia corectă pentru Republica Moldova este Unirea cu România” şi că altă cale nu există.

„Prounioniştii spun că vom merge în UE, iar eu care am fost zece ani în Consiliul European vă spun că nu există nicio perspectivă. O prioritate pentru următorii 20 de ani sunt Balcanii şi, deocamdată, frontiera UE şi NATO este pe Prut”, a precizat oficialul român.

Potrivit lui, aderarea Moldovei la Uniunea Economică Eurosiatică este o idee ridicolă, deoarece organizaţia menţionată ar fi una eşuată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite