UE nu va mai oferi cele 28 de milioane de euro pentru reforma justiţiei din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Europeană anunţă că nu va mai transfera fonduri în bugetul de stat al Republicii Moldova pentru a susţine reformele în sectorul justiţiei, transmite IPN. Delegaţia UE la Chişinău menţionează într-un cominicat de presă că UE a urmărit cu atenţie procesul de implementare a reformelor şi a notat că autorităţile din Republica Moldova au arătat un angajament insuficient pentru a implementa reforme în sectorul justiţiei în anii 2014 şi 2015.

Cu alocarea insuficientă a fondurilor şi a personalului, reformele necesare nu au fost implementate. Ca rezultat, progresul înregistrat nu a fost suficient.

Acest lucru înseamnă că autorităţile din Republica Moldova nu au îndeplinit condiţiile UE pentru a primi un ultim transfer financiar în cadrul programului de reforme al sectorul justiţiei, în valoare de 28 de milioane de euro. Această sumă nu va fi transferată în bugetul de stat al Republicii Moldova, ci va rămâne la UE.

Şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Peter Michalko, a menţionat că UE continuă să ofere suport moldovenilor care lucrează din greu pentru un viitor mai bun. 

„Analizăm acum modul în care am putea să ajutăm cetăţenii în anii care vin. Noi dorim să oferim prioritate proiectelor care îmbunătăţesc direct viaţa moldovenilor”, a declarat ambasadorul.

UE a pus în aşteptare plăţile pentru suportul bugetar din alte patru sectoare. Data la care vor fi făcute plăţile va fi clarificată în timp util.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite