articolul anterior articolul urmator

Un asasinat eşuat, un referendum inutil şi necesitatea votului uninominal

5
19 Apr 2017 22:26:55
Lulea Marius Dorin

5 Comentarii

unul
20.04.2017, 07:08:54

"Aţi mai văzut voi stat în care să se deciză prin referendum cum să se numească Manualul de Istorie? Sunt sigur că nu aţi văzut, dar în Republica Moldova totul este posibil. Ce mintea omului nu poate concepe atunci sigur politicienii moldoveni vor stabili ca şi regulă. " Sunt o multime, de proeuropeni pe aici care vorbesc de democratia participativa. Nu e clar ce inteleg ei prin asta dar in teorie ar trebui ca tot ce se intamplka sa fie hotarat de alegatori prin referendum. Asta evident e o utopie, dar problema istoriei nationale este de interes national, de aceia trebuie sa fie stabilita prin referendum. In general romanii sunt sclavagizati fara referendum, de aia incercati sa-i dezumanizati si pe moldoveni. La romani nu mai exista istorie, cine vorbeste de Stefan cel Mare e catalogat extremist si antieuropean. Niste lichele subumane deznationalizate

-3 (3 voturi)
Iulian Arion
20.04.2017, 07:17:31

Democratia participativa nu este o utopie! Doar cei care nu au reflex democratic nesocotesc vointa cetatenilor. Este normal ca un reprezentant ales sa fie revocat de cei care l-au votat? Este normal ca bucurestenii sa fie intrebati daca sunt de acord ca primarul ales de atunci sa dea 9 milioane de euro pe o gramada de 9 tone de moloz si fier beton torsionat, drept monument al luptei impotriva comunismului?

+2 (2 voturi)
unul
20.04.2017, 08:25:49

Iulian Arion " Democratia participativa nu este o utopie! " Eu zic ca este o utopie, odata era o carte a unuia Papin, Cartea Neagra sau ceva de genul! Si dansul scria acolo ca exista un loc intr-o lume indepartata unde presedinte peste comunitate este pe rand fiecare cetatean major cate 2-3 luni. Era ca exemplu la curiozitati. Teoretic asta inseamna democratia adevarata evident, dar credeti ca foloseste la ceva? Este o utopie care nu poate duce la nimic. La fel si astalalta "democratie". Credeti ca populatia nu are altceva de facut decat sa faca toti pe administratorii? Sa stea toata ziua sa-si dea cu parerea cum trebuie condus orasul, sau judetul si apoi Tara? Pai uitati-va la Republica Moldova: Dodon semneaza tot felul de tratate internationale care corespund vointei majoritatii poporului. dodon este vocea popurului democratiei participative. Si ce face cu asta? Ca toate deciziile astea ar trebui puse in practica, si Guvernul e vandut europei si nu face decat ce ii dicteaza Bruxel, adica invers decat vrea poporul si zice Dodon Daca democratii partocopativi vor hotara in unanimitate: Sa fie autostrazi. Credeti ca de maine vor rasari autostrazile? Nu va trebui angajata o firma de americani Bechtel care va tepui pe roman ca pe un papuas guinez. Si ce-o sa faca democratia participativa?

-4 (4 voturi)
Iulian Arion
20.04.2017, 20:37:50

unul, Democratia participativa nu este o utopie. Primarul din orice localitate din Romania, poate fi revocat de catre cei care l-au votat! Este lege. Au fost cazuri, ce-i drept rare. Au fost mai multe tentative. Trebuie o treime dintre cetateni sa semneze liste de revocare pentru a se vota. In privinta Bechtel, faptele au fost urmatoarele: 1. Terenul nu era liber pentru construire. Nu fusese expropriat, inscris in registrul cadastral.. 2. Bechtel a scris in contract ca pentru fiecare zi in care nu are front de lucru, adica teren liber pentru a construi, statul roman sa plateasca o suma de bani. Tu daca ai fi angajat, iar patronul te tine la lucru, dar nu ai obiectul muncii, n-ai pretinde sa fi platit?! 3. Traseul Autostrazii Transilvania nu era stabilit. Nu era pe coridorul IV finantat de UE! 4. In perioada interbelica exproprierea se facea la valoarea de impozitare a terenului. In prezent, parlamentarii romani nu vor sa adopte aceasta lege. 5. Lipsa autostrazilor este unul dintre esecurile democratiei reprezentative in Romania. Niciun partid parlamentar (membrii partidului) nu doreste, nu stie, nu poate sa construiasca ceva. Nu au vocatie demiurgica. Au doar apucaturi tiganesti: sa se insulte reciproc, sa fure, sa minta, sa nu manifeste respect fata de ceilalti. Nu exista infractiune in care sa nu fie si un reprezentant ales pe liste de partid. PSD a avut un individ in parlament care facuse puscarie pentru viol prin anii 90.

+1 (1 vot)
Stefanescu Marian
20.04.2017, 13:57:16

Mda,Moldova se află într-o "zonă crepusculară" unde se întâmplă tot felul de ciudăţenii.Popor mioritic,ne putem aştepta la altceva!?Pentru mine cea mai suspectă măsură este că Moldova şi Ucraina pun controale la vămile din Transnistria ca să-i sufoce pe pupilii ruşilor.Ba,bomboană pe colivă,Moldova importă energie de la Ucraina,nu din Transnistria şi nici măcar din România(le făceam noi un discount,aşa din frăţie...).Să mai aşteptăm,poate vin şi vremuri mai bune pentru cei mai şturlubatici cetăţeni europeni.

+3 (3 voturi)