Unioniştii ar putea destabiliza situaţia din Republica Moldova în 2018. Igor Dodon vorbeşte despre riscurile din anul următor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a vorbit în seara de marţi, 22 noiembrie, în faţa a mii de simpatizanţi care îl urmăreau într-un LIVE pe reţeaua de socializare rusă „Odnoklassniki”, despre riscurile ce există pentru Republica Moldova în anul 2018, ce ar putea duce chiar la destabilizarea situaţiei din ţară.

Potrivit şefului statului, anul 2018 nu va fi deloc uşor, iar primul risc este direct legat de planurile unioniştilor de la Chişinău.

„Din păcate, în 2018 există riscul destabilizării situaţiei în ţară. Primul risc este faptul că primele 3-4 luni este legat de activitatea partidelor unioniste. Voi ştiţi că ei vor încerca şi planifică să organizeze în Moldova marşurile lor unioniste ş.a.m.d”, a declarat Igor Dodon.

În acest context, preşedintele a subliniat că: „Noi trebuie să ne pregătim foarte bine de asta. Parţial, noi am întreprins un plan de activităţi. Mai mult ca atât, eu am numit printr-un decret anul 2018 anul lui Ştefan cel Mare”. 

„Noi avem foarte multe evenimente şi le vom explica oamenilor, dar e important să nu să se ajungă la destabilizare”, a specificat Dodon.

Următoare etapă ce presupune un nivel ridicat de risc, în viziunea lui Igor Dodon, o reprezintă campania electorală. El consideră că aici problema va fi pusă în felul următor „va mai exista Republica Moldova sau nu va mai exista”. Această etapă nu este simplă, pentru că „mizele sunt foarte mari”.

A treia etapă presupune perioada postelectorală. Convins că va câştiga alegerile parlamentare, Igor Dodon afirmă că o problemă îl constituie şi faptul menţinerii acestei puteri.

„Noi va trebui atunci să ne consolidăm toţi împreună şi să dăm jos această putere, pe cei care în toţi aceşti ani şi-au bătut joc de Moldova”, a conchis Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite