Vadim Krasnoselskii: Alegerile din Rusia sunt un referendum pentru Transnistria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, a participat la vot duminică, 18 martie, în cadrul alegerilor prezidenţiale din Rusia. Preşedintele nerecunsoscut din stânga Nistrului a subliniat că alegerile au o importanţă deseobită pentru locuitorii din Transnistria, pentru că reprezintă un referendum

„Este un referendum. Cetăţenii din Transnistria îşi exprimă poziţia faţă de Rusia, îi mulţumesc Rusiei pentru că menţin pacea pe pământul nostru şi pentru ajutorul acordat republicii noastre”, a declarat Vadim Krasnoselskii la ieşirea din secţia de votare, scrie presa din regiune.

El a mai adăugat că de soarta Rusiei sunt preocupaţi nu doar cetăţenii din Transnistria cu cetăţenie rusă, dar şi cei care nu deţin paşaportul Federaţiei Ruse, precizând că şi aceştia ar participa în alegeri dacă ar avea această posibilitate.

Amintim că Moscova a deschis 24 de secţii de votare în regiunea transnistreană, fără acordul Chişinăului. În acelaşi timp, pe teritoriul Republicii Moldova controlat de către autorităţile constituţionale au fost deschise trei secţii de votare.

Asociaţia Promo-LEX şi-a exprimat îngrijorarea privind lipsa coordonării cu autorităţile de la Chişinău vizavi de deschiderea a 24 secţii de votare pe teritoriul regiunii transnistrene, specificând că sunt încălcate drepturile omului şi dreptul internaţional.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite